Grad Zadar i stanari takozvanih Galićevih zgrada u Diklu izgubili su tužbu na Općinskome sudu u Zadru u posjedovnoj parnici protiv Nikše Milinkovića.

Sudac Željko Rogić odbio je tužbeni zahtjev po svim točkama. Glavni razlog je činjenica da je sporni put u trenutku uklanjanja asfalta korišten kao javno dobro, pa tako nije mogao biti u posjedu ni grada Zadra niti stanara. Odvjetnici grada Zadra i stanara na Poljani Dragutina Domjanića nisu htjeli komentirati presudu, ali su najavili žalbe. I tuženik Nikša Milinković i njegov odvjetnik Božo Vrkić zadovoljni su presudom.

Iako je riječ tek o prvostupanjskome postupku Milinković je uvjeren u pozitivan ishod. Uskoro se nada i dobivanju građevinske dozvole, a zanimljiva je slučajnost kako tvrdi Milinković, da mu je rješenje odbila upravo Nataša Horvat, koju je jučer prijavila policija državnome odvjetništvu za zlouporabu položaja i ovlasti

Odvjetnik Vrkić također je najavio i tužbu za odštetu koja je MIlinkoviću prouzročena ovakvim postupanjem grada Zadra i stanara Galiževih zgrada, ali koga će i za koji iznos tužiti još će razmisliti.