Veselo je danas bilo u OŠ Stanovi koja je proslavila Dan škole. Dobre vibracije širile su se na sve strane, a razloga je bilo na pretek: 100 godina škole na Stanovima, 35 godina OŠ Stanovi, 10 godina školske filmske družine Z(K)adar i godina zlatne međunarodne Eko škole.

Svečanost su svojom nazočnošću uveličali pročelnik Upravnog odjela za školstvo Grada Zadra Joso Nekić, dopredsjednik MO Stanovi Milivoj Dujela, župnik župe Kraljice mira Milivoj Bolobanić, predstavnici udruge Eko Zadar, Čistoće i Nasada te ravnateljice i ravnatelji zadarskih vrtića i škola.

Ravnateljica škole Jurka Šaban imala je i dodatni razlog za slavlje - 25 godina obnašanja ravnateljske dužnosti.

-Naša je škola prepoznatljiva po vrhunskim sportskim i tehničkim dostignućima
vrsnim filmašima koji se svrstavaju u sam vrh hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva
izuzetno kvalitetnom literarnom stvaralaštvu, trostruki smo državni prvaci u poznavanju hrvatskoga jezika, izvrsni smo geografi, poznavatelji stranih jezika i matematičari, kazala je Šaban na otvaranju današnje proslave.

Posebno je istaknula i nagradila učenika generacije, četverostrukog sudionika i dvostrukog pobjednika državnih natjecanja Ivana Bratovića kojemu je pripala čast da uz pročelnika Nekića u školskom dvorištu podigne ne vrh jarbola Zelenu zastavu.

U svom obraćanju skupu pročelnik Nekić se prisjetio ratnih dana kada je školu pohađalo više od 2000 učenika i kada se radilo u tri smjene.

- Imamo svoju državu, svoje školstvo i u europskom kontekstu naše će školstvo ići samo naprijed. Naš cilj je rad u jednoj smjeni u svim školama, nadam se da ćemo ga i ostvariti, poručio je Nekić.

Veliki su potom pozornicu i naslovne uloge prepustili malima, a oni su okupljene ostavili bez daha. Pjevački zbor OŠ Stanovi, svirači, filmaši s filmom Moj dida i ja, plesačice i plesači iz 2b i 4b te 3a razreda i recitatorice mamili su pljesak, osmjehe i suze radosnice kod prisutnih učitelja, mentora, roditelja...

Posebne ovacije doživjela je voditeljica anđeoskog glasa Anđela Malinka za svoju izvedbu pjesme Time To Say Goodbye Sarahe Brightman, dok je njezin kolega Luka Žunić plijenio pozornost svojom spontanošću i voditeljskim trikovima.

U završnici proslave otvorena je izložba učeničkih radova, a za uzvanike je upriličen mali domjenak na kojemu je ravnateljica Jurka Šaban primala čestitke sa svih strana.

Ovom prilikom čestitamo svim učenicima i zaposlenicima škole njihov dan, a posebnu zahvalu šaljemo sudionicima školske priredbe koji su nas svojim izvedbama nadahnuli na nove životne pobjede.