Nikša Milinković pušten je iz pritvora u kojemu se nalazio od subote, kad se dogodio incident s električnim kabelom koji se nalazio na njegovoj parceli. Zbog prekida u opskrbi strujom tzv. Galićevih zgrada, do kojih je vodio put koji je Milinković uklonio sa svoga zemljišta, Državno odvjetništvo dalo ga je zatvoriti. Sada Milinković preko svoga odvjetnika Bože Vrkića podiže kaznenu prijavu protiv DORH-a, i to zbog protupravnog lišavanja slobode.

- Pušten sam samo zahvaljujući svojem odvjetniku, inače bi me držali tko zna koliko. Opet je odvjetnik upozorio na niz proceduralnih pogrešaka, koje je prijavio na sve adrese, od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, do raznih ministarstava, predsjednika RH... Ovome se mora nekako stati na kraj. Svakome se može dogoditi da pri izvedbi radova ošteti neki kabel ili cijev, ali neće ga se zbog toga zatvoriti, pogotovo kad se takav kabel nađe na potpuno neočekivanome mjestu - ističe Milinković te nastavlja:

- Tijekom radova na čišćenju parcele pitali smo Elektru gdje se nalazi kabel, koji je trebao biti na 1,20 metara dubine i preko je morao imati crvenu traku. On je, međutim, bio na dubini od samo 60 centimetara, a mi ga nismo prekinuli, nego ga je bager tijekom radova samo povukao, što je izazvalo izbacivanje osigurača prema zgradama. Odmah smo nazvali Elektru, koja je izišla na teren, pregledala kabel i podignula osigurač, što je ukupni trošak od 500 kuna koji smo spremni platiti, ali i tužiti Elektru zbog nelegalnog i nepropisnog polaganja kabela na privatnom zemljištu.

Uglavnom, mene su zbog toga držali nešto više od 30 sati u pritvoru. Iako je Državno odvjetništvo tražilo produljenje pritvora, istražni sudac na kraju je pustio Milinkovića i njegova bagerista iz pritvora, dok je policija, ističe Milinković, postupala izrazito korektno ispitujući njega i njegovu majku Mirjanu, koja je ustvari vlasnica zemljišta, pa čak i djelatnike Elektre. - Žrtva sam sustava u Zadru, ali neću odustati od građevinske dozvole za gradnju kuće - zaključuje Milinković.