Ovoga se vikenda, po prvi puta u povijesti Slovenije, održala regata malih jedrilica u jednom od najvećih skijaških centara - Rogla. Naime, u organizaciji Nautic cluba Rogla, Lions Kluba Konjice, Občine Slovenske Konjice iz Slovenije te Turističke zajednice grada Biograda na Moru i LAG Laure iz Hrvatske, realiziran je zanimljiv projekt koji je izazvao veliko zanimanje cijele Slovenije!
Regata se održala ovu subotu, 5. svibnja 2012., na umjetnom jezeru koje inače u zimskom periodu služi za proizvodnju umjetnog snijega, za takozvane topove. Na regati je sudjelovalo 18 sudionika koji su se pokazali vrlo spretni u neobičnim i novim uvjetima za jedrenje.

Ova regata je uvertira za dvije regate koje će se održati krajem svibnja u Biogradu na Moru, a na kojima će kroz sedam dana sudjelovati čak 400 sudionika, što je značajna brojka pogotovo kada se radi o predsezoni.

Prilikom ove manifestacije grad Biograd na Moru predstavio se sa svojom turističkom, glazbenom i kulinarskom ponudom. Kroz dvije dalmatinske večeri, prije i poslije regate, okupljene je zabavljala klapa Lanterna. Osim dalmatinske pisme, dodatni štih dalamtinskim večerima donijele su delicije koje su pripremali profesori Srednje škole Biograd, a posluživalo se i vino i maslinovo ulje poljoprivredne zadruge MASVIN iz Polače. Cijelu manifestaciju svojim posjetom upriličili su i organizacijski pripomogli Ivo Eškinja, direktor TZ Biograd, Ivan Čupić, voditelj LAG Laura, Robert Pejić, predsjednik Planinarskog društva Belveder, Franka Troskot, predstavnica Yacht Club-a Biograd, te profesori kulinarstva, Pave Valeri i Marin Banović.

Također treba istaknuti da je ovaj projekt samo jedan od rezultata odlične suradnje dvaju gradova, Biograda na Moru i Slovenskih Konjica, među kojima je uspostavljen niz zajedničkih projekata. Osim spomenutih dviju regata, koje će se održati krajem svibnja u Biogradu na Moru, očekuje se sudjelovanje predstavnika Slovenskih Konjica na Festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora početkom lipnja, kada će u Biogradu na Moru gostovati gradska glazba te mnogo izlagača iz Slovenije.