Sve se sretno završilo i nitko nije stradao od ugriza za sada još nepoznate vrste zmije koja je, jučer oko 8.45 sati u mjestu Ceranje na benkovačkom području, ušetala u neizgrađeno prizemlje obiteljske kuće u čijem se dvorištu igralo petogodišnje dijete.

Dječačić je uplašen, otrčao u kuću, a njegova majka i sama u strahu u pomoć je pozvala benkovačke vatrogasce koji su, kako je rekla, otklonili neposrednu opasnost, ali gdje je zapravo zmija još uvijek se ne zna.

- Mi stanujemo na katu obiteljske kuće jer nam prizemlje još nije obnovljeno pa nam služi kao ostava. Tu držimo razne stvari, a i tu su i igračke moga sina. Zmija je ušetala i kad su nam u pomoć došli vatrogasci sve su "pročešljali", a i neke smo stvari izbacili na dvorište kako bi zmiju lakše pronašli. No, nismo uspjeli pa pretpostavljamo da se možda zavukla u neku šupljinu u zidu tako da ćemo sve rupe sada zacementirati. Znam samo da nije bila u pitanju neka opasna zmija. Bila je poveća i crna, ali sada kako je zatoplilo od njih se ne možemo "obraniti". Viđamo ih na svakom koraku i ja ih se jako bojim i jako se bojim za dijete. On je jedino dijete u selu. Još je mali i ne zna za opasnost - ispričala nam je jučer dječakova majka Sonja, dodajući kako bi netko od nadležnih institucija trebao povesti računa i o tom problemu i nešto napraviti sada, u proljeće kako se ni bi dogodilo kakvo zlo.

Zdravko Nimac, zamjenik zapovjednika benkovačkih vatrogasaca, potvrdio nam je jučer nesvakidašnju intervenciju koju su imali u mjestu Ceranje. I on je naglasio kako, nažalost, "uljeza" nisu uspjeli pronaći.

- Djetetova majka nas je u panici nazvala jučer ujutro. Mi smo odmah došli i pokušavali u toj prostoriji pronaći zmiju, ali nismo upjeli. Vjerojatno se dobro zavukla i sakrila u neku rupu. Majci smo dali nekoliko savjeta kako se ponašati u situaciji kada u svojoj blizini ugleda zmiju. Ali, to je, nažalost, sve što smo mogli učiniti - rekao je Nimac. Dodao je kako po selima sada ima puno zmija te poručio mještanima da trebaju biti na oprezu.