Ako ste planirali uživati u produženom vikendu za 1. svibnja, donijeli ste odluku koju možete nazvati punim pogotkom. Naime, od srijede nam slijedi proljepšanje vremena, za vikend temperature i do 30 stupnjeva, a suho i toplo bit će i za Praznik rada.

Iako prognostičari nevoljko govore o prognozama koje se odnose na razdoblje od više od sedam dana unaprijed, informacije s kojima trenutno raspolažu govore kako je pred nama jedan prekrasan Praznik rada.

Promjenjivi travanj
Kiša za vikend, od sredine idućeg tjedna sve sunčanije.."Zasad sve izgleda dobro. Prve naznake pokazuju da bi moglo biti suho i dosta toplo", kazao je za Danas.hr Kristijan Božarov iz Udruge Crometeo ističući kako Hrvatsku već nakon srijede očekuje proljepšanje i više temperature. Potom će kaže uslijediti topao vikend i temperature do 25 stupnjeva Celzija na Jadranu te i do 30 stupnjeva u unutrašnjosti, posebice istočnoj Slavoniji.

"Za vikend nas očekuje sunčano vrijeme i brzi porast temperature, no to će se, prema trenutnim podacima u ponedjeljak i utorak malo izmijeniti. I dalje će biti toplo, no temperature će malo pasti. Kretat će se između 20 i 25 stupnjeva, a pojavit će se i malo naoblake. Na sjevernom dijelu Jadrana moguća je i vrlo slaba kiša", kazao je za Danas.hr Božarov.