U Rimu je održan sastanak Zajedničkog odbora za praćenje (Joint Monitoring Commity) prekograničnog programa IPA CBC Adriatic. U programu IPA CBC Adriatic osim Hrvatske sudjeluju Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Grčka. Na sastanku je kao član hrvatskog izaslanstva u JMC-u sudjelovao i predstavnik Zadarske županije, pročelnik Davor Lonić.
Između ostalog na sastanku je donesena i odluka o projektima koji će u ući drugi krug ocjenjivanja. Među tim projektima nalazi se i 18 projekata u kojima sudjeluju partneri, suradnici ili nositelji sa područja Zadarske županije. Tih 18 projekata ukupno je vrijedno više od 42.000.000 EUR-a dok je vrijednost aktivnosti koje bi trebali provoditi akteri sa područja Zadarske županije oko 4.500.000 EUR-a.


Riječ je o projektima u kojima sudjeluju Razvojna agencija Zadarske županije (7 projekata), Sveučilište u Zadru (3 projekta), Dom za odrasle osobe Sv. Frane (1 projekt), Grad Zadar (1 projekt), Narodni muzej Zadar (1 projekt), Park prirode Telašćica (1 projekt), Park prirode Vransko jezero (1 projekt) i Zadarska županija (8 projekata). Navedeni projekti ušli su u daljnji postupak ocjenjivanja te se konačni rezultati očekuju na sastanku JMC-a u srpnju ove godine.