ZADAR- Odjel za upravljanje gradskom imovinom Grada Zadra objavio je danas novi natječaj za zakup javne površine na temelju kojeg se prvi put ugovora sezonska djelatnost na ulicama Poluotoka. 


Na prvi natječaj nismo imali dovoljan broj ponuda ili sve nisu ispunjavale uvjete, kazao nam je pročelnik Rajko Jurin. Natječaj nije ponovljen za prodaju kestene za koju je oglašena samo jedna lokacija, konfekcijsku prodaju sladoleda, te prodaju kukuruza. Za to je stiglo najviše ponuda, iz čega se nameće zaključak da je to najprofitabilniji „ljetni biznis", s čime se složio i resorni pročelnik.
Početne cijene zakupa javne površine nisu mijenjane u ponovljenom natječaju, ističe Jurin.

Natječajem je oglašena lokacija na Kalelargi (desna strana do prolaza uz kazalište) na kojoj se cijelu godinu mogu prodavati šareni baloni. Početna cijena je 1.000 kuna mjesečno, a jamčevina koja se mora uplatiti prije sklapanja ugovora je 2.400 kuna.


Skoro pola prodajnih mjesta za prezentaciju brodskih izleta, po početnoj cijeni od 5.000 kuna, našlo se na ponovnom natječaju. Lokacije su na Liburnskoj i Branimirovoj obali, na Rivi te kod Yachtinga. Razdoblje u kojem „bukeri" to mogu raditi je od 20. travnja do kraja listopada.
Oni koji su na prvom natječaju dobili prodajno mjesto na jednoj lokaciji ne mogu se javiti na ponovljeni natječaj za tu istu lokaciju, napominje pročelnik Jurin. Ta je odredba ugrađena u uvjete natječaja koji je otvoren do 12. travnja.
U ponovljenom natječaju ostalo je mjesta i za portretiranje na Trgu. Početna cijena je 1 800 kuna za cijelo razdoblje. Ali kandidati moraju imati diplomu o završenoj likovnoj umjetnosti, članstvo likovnog udruženja, i potvrdu da su članstvo obnovili u ovoj godini.
Za najveći iznos zakupnine od 23 tisuće kuna ponuditelji ne mogu dobiti prodajno mjesto kod Callegra na Kalelargi, ako neimaju status umjetnika, potvrdu o završenoj likovnoj akademiji ili potvrdu o članstvu u HDLU-u, obnovljenu za 2112. godinu.
Na novi natječaj mogu se javiti zainteresirani za izrada i prodaja razglednica s umetnutom fotografijom. Početna cijena je 15.000,00 kn za cijelo razdoblje 01.06. do 31.10., a jedina lokacija u susjedstvu prodaje umjetničkih slika, dakle u proširenju kod Callegra.