Plesna udruga Gesta organizira Plesni festival koji će se održati u dvorani nove zgrade Kazališta lutaka 12. svibnja. Poseban povod organizacije ovog festivala je sjećanje na Nives Šimatović Predovan koja je posthumno nagrađena za svoj rad nagradom Grb Grada Zadra 2003 godine.

Plesna udruga Gesta uspješno djeluje na području grada Zadra već više od 10 godina. Namjenjena je djeci i mladeži od 3-18 godina sa ciljem bavljenja plesom,edukacijom mladih i odgoja plesne publike našeg grada.Proizašla je iz plesnog studia Dhm-a koji je osnovala poznata zadarska plesna pedagoginja Nives Šimatović-Predovan. Na njenu inicijativu nakon smrti plesni studio preuzima Nena Jurišić, njena učenica baletne škole "Blagoje Bersa" i zadarskog plesnog ansambla.

Nimalo lak zadatak vođenja plesne udruge rezultirao je sa 150 stalnih članova s kojima se svakodnevno radi i stvara pod zajedničkim nazivnikom "Plesna udruga Gesta".

- Odlazeći na razna natjecanja, smotre,festivale i seminare predstavljajući naš grad već dugo želim organizirati prvi zadarski plesni festival i ugostiti ansamble iz drugih gradova(u budućnosti i iz inozemstva. Želim im pokazati ne samo naše plesne i organizacijske sposobnosti već i turističku i kulturnu ponudu našeg grada.Naš projekt će se održati 12.05 2012 u novoj zgradi Kazališta lutaka Zadar uz veliku podršku Grada Zadra,Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije. Cilj naše udruge je da ovaj projekt zaživi i da svake godine djeci našeg grada približimo ples i pružimo im priliku da se zainteresiraju za ovu vrstu umjetnosti.
Prijave za naš festival su još uvijek u tijeku tako da još ne znamo točan broj gostiju, ali možemo za sada najavi:-Jazz Elle-Zagreb, Plesni klub "Vruća Čokolada"-Split,"Brodski leptirići"-Slavonski brod, Plesna radionica Ilijane Lončar-Požega, "Sve od svuda" - Zagreb, Studio za suvremeni ples "Teuta"-Čakovec, Ansambl za suvremeni ples-"Sjene"-Šibenik,
"Plesni kristal"-Zagreb, "Balans"-Šibenik, Zadarski plesni ansambl,Baletna škola "Blagoje Bersa"-Zadar i Gesta Zadar. U organizaciji sa Turističkom zajednicom našim gostima će turistički vodići pokazati grad kulturne i povijesne znamenitosti.U organizaciji sa Zadarskim plesnim ansamblom prije našeg festivala u kazalištu lutaka ZPA će izvesti svoju sjajnu plesnu predstavu"Tropical" u koreografiji Stošije Zrinski. Kao organizator ovog festival iskreno se nadam i vjerujem da će ovaj festival zaživjeti i da ćemo se svake godine putem njega okupiti najbolje plesne ansamble iz Hrvatske vođeni njihovim stručnim koreografima i pedagozima...Osim rada na našim plesnim produkcijama cilj nam je promicanje plesne kulture,međusobno upoznavanje i razmjena iskustava putem ovakvih manifestacija...
Sigurna sam kao voditelj plesne udruge da je to velika motivacija i za koreografe,plesne pedagoge ali najviše za djecu i mladež koja se bave ovom vrstom umjetnosti!
Stoga pozivamo i moguće pokrovitelje koji bi nam pomogli u organizaciji našeg festivala da nas kontaktiraju kako bismo u što boljem svjetlu prezentirali naš grad ali i slavili ples kao i sjećanje na Nives, kazala je Nena Jurišić.