Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam iz beogradskog zatvora zaprijetio je smrću bivšem ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku - piše Jutarnji list.

Da raspolažu tom informacijom potvrdio je danas ministar policije Ranko Ostojić te je ustvrdio da svaku prijetnju treba procijeniti "i u ovom trenutku nastaviti daljnju zaštitu".

Na pitanje smatra li da je riječ o ozbiljnim prijetnjama, Ostojić je rekao "nemojte me to pitati, to vam nikada neću reći".

Informacijom o prijetnjama hrvatska policija i Sigurnosno-obavještajna agencija raspolažu već neko vrijeme te je napravljena sigurnosna procjena. Informacija se pokazala pouzdanom pa je načinjen popis osoba koje bi hrvatska policija trebala držati pod nadzorom dok Karamarko ima zaštitu.

No, sigurnosne mjere vezane uz bivšeg ministra ipak nisu pojačane, pa je i danas bez osiguranja šetao zagrebačkim Gornjim gradom. Na ovom predmetu tijesno surađuju hrvatska i srbijanska policija. Joca Amsterdam i dosad je svaku priliku koristio za napad na bivšeg hrvatskog ministra unutarnjih poslova. Čak ga je i izravno optužio da "stoji iza likvidacije Ive Pukanića".

Sebe je, istovremeno, opisivao kao žrtvu urote koju su protiv njega pokrenuli Karamarko i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko, kao bivši ministar unutarnjih poslova, ima pravo na šest mjeseci zaštite, nakon čega se radi sigurnosna procjena te se ona ukida ako se utvrdi da po bivšeg ministra nema nikakve opasnosti.

On, pak, objavljeno je, kaže da "ima povjerenja u one koji donose sigurnosne prosudbe i koji realiziraju sam sustav mog osiguranja"...