Jurica Karin, bivši direktor splitskog "Prometa", završio je u petak na "hlađenju" iza rešetaka na splitskim Bilicama zato jer je brutalno na semaforu izudarao vozačicu (38).

Naime, Karin je u četvrtak oko 8 sati upravljao svojim automobilom i u jednom se trenutku htio prestrojiti u kolnički trak kojim je vozila 38-godišnjakinja.

Kako je ona kazala prekršajnoj sutkinji, Karin prigodom prestrojavanja nije imao uključene "žmigavce", pa mu je ona ljutito nešto dobacila. Karin je sutkinji tvrdio da mu je rekla "majmune". No, kako bilo, njega je ta njezina reakcija užasno razbjesnila te je počeo voziti iza djevojke.

Prošao je tako dva semafora vozeći tik uz nju, od čega je kroz jedno prošao dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja. Kad je djevojka svojim vozilom stala na trećem semaforu, na križanju Dubrovačke ulice i Ulice Domovinskog rata, Karin je zaustavio svoj auto te je izišao i krenuo prema njoj.

Nekoliko je puta šakom u glavu udario ženu koja je po građi duplo slabija od njega. Kad je ona uzela mobitel i pokušala nazvati policiju u pomoć, Karin joj je oteo uređaj te ga razbio o pod.

Koliko je bio bijesan i agresivan, govori i činjenica da je nekoliko prolaznika i vozača moralo reagirati i spriječiti ga da ne "masakrira" djevojku. Nakon napada, otišao je, navodno, na Brač, no uhićen je jučer ujutro i priveden na Prekršajni sud. Sutkinja mu je odredila trodnevno zadržavanje, a u ponedjeljak će donijeti presudu.