Deložacija arbanaške obitelji Vukić iz njihovog doma je odgođena do daljnjeg zbog nedolaska novog vlasnika koji je do kuće došao na dražbi Porezne uprave.

Višnja i Miro Vukić zajedno s kćeri, sinom, zetom i četvero unučadi od kojih su najmlađi dvogodišnji blizanci, žive u obiteljskoj kući u Arbanasima, a deložacija im prijeti zbog poreznog duga kojeg su željeli otplatiti na rate.

Bez posla su ostali nakon privatizacije, sredinom devedesetih. Ona je radila u TIZ-u, a on u Autohrvatskoj.

Miro se 1996. godine odlučio na privatni biznis, otvorio je automehaničarsku radnju. Unajmio je prostor, kupio strojeve i alat, ali cesta na kojoj je radnja u dvije je godine dvaput bila zatvorena na po nekoliko mjeseci, pa je posao slabo išao. U međuvremenu je rastao dug prema Poreznoj upravi, kuća je stavljena na dražbu i prodana.

Vukićima je podršku danas iskazalo 40 mještana, ali i grupa mladih iz Saveza za promjene predvođena Ivanom Pernerom kao i prvi zadarski laburist Drago Čulina.

Tina Vukić Karađole, Višnjina i Mirova kćerka u suzama je prozvala bivšeg ministra Božidara Kalmetu i buduću europarlamentarku Ingrid Antičević Marinović.

- Oni su naši sumještani i nisu se pojavili, može ih biti sram. Nije ih briga, stalo im je samo do vlasti. Da su u ovom događaju vidjeli priliku za skupljanje političkih bodova sigurno bi došli. Jedna ženska osoba iz SDP-a mi je prije izbora rekla kako nema šanse da nas deložiraju i da će svi članovi SDP-a stati uz nas. Nakon izbora mi je rekla da se slučajeva popout našeg nasluša bezbroj na dan. Danas nema nikoga, govorila je Tina nakon što je sudski ovršitelj najavio ponovni dolazak nakon 15 minuta čekajući moguće pojavljivanje novog vlasnika kuće.

Dodala je kako joj je to najdužih 15 minuta u životu.

- Zadnjih pet godina legnemo i ustajemo s istom mišlju:"Bože što će biti s našom kućom?". I svoj toj nevolji sam smogla snage, zatrudnjela sam rodila sam blizance, dva sina i sada znam da je Bog uz mene, nas i znam da će dobro pobijediti u ovoj nepravednoj državi. Neka se lomi preko leđa naše obitelji. Jaki smo mi! , jecajući je govorila Tina zahvalivši se Dragi Čulini koji iz duše suosjeća s njihovim mukama kao i Savezu za promjene, dečkima i curama koji su iz Zagreba stigli dati podršku obitelji Vukić.

Čulina je uz dobacivanje sa strane kako skuplja političke bodove naglasio kako je država znala da se ovrhom neće naplatiti, ali je kuću prodala, navodno, zbog poreza.

- To znači da je država radila u interesu mešetara, nekog privatnika, čak ne ni u interesu banke koja je uzela novce jer je kuća bila pod hipotekom pa se može reći da su organi državne vlasti nesposobni. Ako nisu nesposobni, onda je to još i gore, tada su koruptivni. Naime tada su pogodovali nekome, ne za lijepe oči. Vjerujem da u ovom slučaju ima što činiti i Uskok jer je država priznala da je banka od te države jača. Dakle naša politika je ovisna o krupnom kapitalu i ovo je početak tragedije koja će zahvatiti tisuće hrvatskih obitelji.

Nakon što se novi vlasnik nije pojavio ni nakon 15 minuta i odgode deložacije vlasnica kuće je uzviknula. Večeras spavam u svojoj kući". U emocijama nabijenoj atmosferi mnogima je krenula suza.

Skup je završio pozivom tete Višnje svima na pašta šutu.