ZADAR- Milan Marasović, ravnatelj OŠ Petar Preradović, mogao bi biti prvi ravnatelj koji će mirovinu dočekati na Zavodu za zapošljavanje ako ne bude izbran na natječaju za ravnatelja te škole koji je objavljen 13. ožujka i traje osam dana.
Prema zakonskim izmjenama od prije dvije godine ravnatelji, u slučaju da ne prođu na reizboru, nemaju radno mjesto u nastavi. Njih se proglašava tehnološkim viškom, pa ili će im se ukazati neko mjesto u školi ili završavaju na burzi rada.
Kako nam je potvrdio Marasović se javio za svoj četvrti mandat kojeg će, ako bude izabran samo do pola odraditi budući da ga za 1.5 godinu stiže mirovina.
Na natječaj se za sada javio i predsjednik Školskog odbora Davor Barić, što bi moglo biti sporno kod odlučivanja u ionako velikom, ali neparnom sastavu Školskog odbora. Odluku donosi Školski odbor, a može je poništiti ili prešutno dati suglasnost u roku od 15 dana ministar prosvjete.

Natječaj za mjesto ravnatelja OŠ Petar Preradović objavljen je na Zavodu za zapošljavanje i u Vjesniku kojeg jedva da tko čita. Nije to namjerno, već zato da se, kako je predložila jedna nastavnica iz škole pomogne toj novini koja je pred gašenjem, kazao nam je ravnatelj Marasović koji spremno čeka ishod natječaja, bez obzira kakav bio.