U srijedu 21. ožujka u Gradskoj knjižnici Zadar od 17,00 do 19,00 sati, učenici i nastavnici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole predstavit će projekt «Slatka frankofonija» .

Mjesec ožujak je mjesec frankofonije kojeg raznim događanjima obilježavaju frankofone zemlje diljem svijeta, a donosi niz aktivnosti povezanih s učenjem francuskog jezika u Hrvatskoj pa tako i u Zadru. Zadarski dani frankofonije bit će obilježeni, između ostalog, i projektima učenika i nastavnika francuskog jezika.
Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, u kojoj najveći broj učenika u Zadarskoj županiji uči francuski jezik, redovito sudjeluje u Zadarskim danima frankofonije.

Ove godine školski projekt obuhvaća pripremu, izradu i prezentaciju odabranih receptura i slastica iz frankofonih zemalja Alžira, Belgije, Maroka, Švicarske, Tunisa i Francuske.
Prezentaciji će prisustvovati, uz ravnatelja Gradske knjižnice Ivana Pehara i predsjednika Hrvatsko-francuske udruge u Zadru Nenada Zekanovića, gospodin Frédéric Germain, ataše za obrazovnu suradnju u Veleposlanstvu Republike Francuske u Republici Hrvatskoj.