ZADAR- Učenici Gimnazije Vladimira Nazora  odlučili su Međunrodni dan žena obilježiti na vrlo jedinstven i kreativan način praveći (ne)službenu zastavu škole pod geslom « U različitosti jednaki i to je baš predivno».

Zadatak je bio na platnu oslikati svoj dlan i upisati ime jedne muške i jedne ženske osobe koja nas je svojim djelovanjem, radom i pozitivnom energijom zadužila i ostavila vječni trag bilo na nas same ili na čovječanstvo. Na platnu se našlo zbilja raznoliko, ali i hvalevrijedno društvo - od profesora i ravnatelja škole, znanstvenika, povijesnih ličnosti, roditelja, ali i osoba iz kršćanskog života. Nismo zaboravili napisati ni pozitivne misli uz svoj dlan kako bi slika bila potpuna.
Iako smo krenuli sramežljivo, sa svega par ruku, ubrzo su nam se pridružili i učenici iz drugih škola koji su s velikim zanimanjem, odobravanjem, ali i aktivnim sudjelovanjem dali svoj doprinos ovom platneno, ručno, kreativno «nazorovskom» kaosu.
Ravnatelj škole, profesori, ali i stručna služba s velikim odobravanjem, ali i ponosom gledali su stvaranje ovog šarenog učeničkog kozmosa u kojem su pokazali kako nije bitno kojeg je tko spola, svjetonazora, religije, glazbenog ukusa, stila odijevanja ili prosjeka ocjena, već je samo i jedino bitno kakav je tko čovjek i koliko je spreman od sebe i svoje ljubavi dati za druge. Ukoliko se takve vrijednosti njeguju kod djece uspjeha zasigurno neće izostati i na svim ostalim životnim poljima.