Za povećanje nacionalne konkurentnosti i postizanje uspješne države i društva važnije je nego ikad promijeniti negativne trendove zaposlenosti, javnog duga, industrijske proizvodnje i obrazovnog sustava i to poticanjem ulaganja u cjeloživotno učenje, inovacije, ljudske potencijale i stvaranje novih, tržišno prihvatljivih radnih mjesta.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji Znanjem i inovacijama do konkurentne Hrvatske koja je u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska okupila stotinjak sudionika, gospodarstvenike i političare, među kojima i ministre rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića te znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Osvrnuvši se na veliki hrvatski problem - nezaposlenost, ministar Mrsić je istaknuo da od 340 tisuća trenutno nezaposlenih više od 35 posto ili 127 tisuća mladih.

Veliki je problem i što Hrvatska među nezaposlenima nema profile zanimanja koji se traže na tržištu rada, što znači, kaže Mrsić, da u školstvu proizvodimo zanimanja i kadrove za Zavod za zapošljavanje.

Radit će se i na promicanju mobilnosti radne snage, a kako je već utvrđeno da oko 31 posto ljudi dobivaju posao izvan mjesta stalnog boravka odlučeno je da će im se sufinancirati put i selidba, kazao je Mrsić.

Istaknuo je i da u Hrvatskoj treba raditi na promjeni svijesti da se tijekom života mogu raditi dva ili i tri zanimanja.

Slično je kazao i ministar Jovanović istaknuvši da ljude treba obrazovati za ona zanimanja koja su zapošljiva, piše Hina.


Mrsić o izmjenama ZOR-a

Zakon o radu (ZOR) je nešto o čemu svi imaju različito mišljenje, a kako se ova Vlada opredjelila za socijalni dijalog od socijalnih partnera sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca i drugih očekuje razmišljanja oko izmjena tog zakona, kazao je Mrsić na okruglom stolu u sklopu konferencije.

Istaknuvši da buduće promjene ZOR-a trebaju biti u dogovoru sa socijalnim partnerima, ministar je kazao da već postoji visoka suglasnost svih oko nekih promjena.

Među njima je svakako ona i o izmjenama članka kojim se uređuje trajanje i primjena kolektivnog ugovora, jer je neodrživo da se nakon što mu istekne važnost kolektivni ugovor primjenjuje dok se ne ispregovara novi. To onda tako može trajati beskonačno, jer pritom obje pregovaračke strane kalkuliraju te je stoga važno to mijenjati, naglasio je Mrsić.