U konobi „Bile" u Pagu održan je Prvi turnir otoka Paga u briškuli i trešeti na kojem su sudjelovala dvadeset četiri para natjecatelja s cijelog otoka.

Turnir je organizirao Grad Pag, a suorganizatori su bili Centar za kulturu i informacije Pag i Mjesni odbor Pag. Prvo mjesto osvojili su Ivan Dabo Đono i Jure Palčić iz Novalje, drugo mjesto osvojili su Petar Oštarić i Tihomir Oštarić iz Kolana, a treće mjesto osvojili su Branimir Paro-Vidolin-Marin Fabijanić iz Paga. Nagrada za prvo mjesto iznosila je 3.000 kuna, za drugo mjesto 2. 000 kuna i za treće mjesto 1. 000 kuna. Najbolji su dobili i pehare. Turnir je trajao tri mjeseca . Pehare i novčane nagrade podijelio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

-Turnir smo organizirali kako bi obnovili zanimanje za tradicionalne igre briškulu i trešetu i drago mi je što je sudjelovao velik broj natjecatelja.

Čestitam svim natjecateljima, a posebno najboljima. Siguran sam kako će iduće godine na turniru biti još više sudionika iz svih mjesta na otoku, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Ivan Dabo Đono je u svoje ime i u ime Jure Palčića zahvalio na čestitkama.

-Često igram briškulu i trešetu jer te naše stare igre volim. S Jurom Palčićem sam razgovarao o turniru, prijavili smo se i zadovoljni smo što smo osvojili prvo mjesto. U svemu što radim idem do kraja, tako radim kao gradonačelnik, tako radim i kada pišem poeziju, a tako sam pristupio i ovom natjecanju. Mislim da smo se svi dobro zabavili, rekao je Ivan Dabo Đono. 

Drugi otočni turnir otoka Paga u briškuli i trešeti održat će se iduće godine, a počet će 17. studenog.