Zavjet "dok nas smrt ne rastavi" James i Marjorie Landis iz Westmonta u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji izrekli su davne 1946. godine. Prošle godine u rujnu par je proslavio 65. godišnjicu braka, a ovog su tjedna preminuli u razmaku od svega 88 minuta.

Ljubavna priča ovog para započela je na lokalnoj zabavi. Vojnom pilotu je uspjelo oboriti s nogu njegovu buduću mladu, iako su te večeri oboje bili na spoju s drugim osobama. Nerazdvojni su bili tijekom cijelog života pa je tako ovog ponedjeljka James bio uz bolnički krevet 87-godišnje Marjorie kad je izdahnula izgubivši bitku s dugom i teškom bolesti. 89-godišnjeg Jamesa srce je izdalo svega 88 minuta kasnije - pretrpio je fatalni srčani udar.

"Posljednje što joj je rekao bilo je: `U redu je. Volim te. Imali smo puno dobrih zajedničkih godina. Vidimo se vrlo brzo. Mislim da je umro od slomljenog srca. Jednostavno nisu mogli živjeti jedno bez drugog", ispričala je njihova unuka Erin Miller za Tribune Democrat te dodala: "Imali su jako puno toga zajedničkog i sjajno su se zabavljali. Uvijek su svi komentirali da bi voljeli biti poput njih". U braku su James i Marjorie dobili dvoje djece, sina Garyja i kćer Gail.