'Ovo nas razara! Oni žive blizu naše kuće i mi ih moramo gledati, a našeg Miroslava više nema. Oni su za Božić bili u svojim kućama s obiteljima, a mi smo svi bili na groblju. Ovo je katastrofa', kaže brat 17-godišnjeg Miroslava Tunjića, kojeg su nasmrt pretukli Antun Matković (20) i Goran Ević (22).

Podsjetimo, 17-godišnji Miroslav Tunjić preminuo je u studenom 2010. u Gradištu kraj Županje, nakon što su ga brutalno pretukli Antun Matković (20) i Goran Ević (22). No, iako su mladići osuđeni na gotovo 11 godina zatvora, proveli su nešto više od godinu dana u pritvoru, a potom im je Vrhovni sud ukinuo pritvor te prekvalificirao kazneno djelo s ubojstva na tjelesne ozljede iz nehaja sa smrtnom posljedicom.

Prema novoj kvalifikaciji kaznenog djela, sudac bi ih na ponovljenom suđenju mogao kazniti zatvorskom kaznom od šest mjeseci do maksimalno pet godina zatvora, piše 24 sata.

U obitelji Tunjić ne skrivaju razočaranje puštanjem na slobodu mladića zbog kojih njihova Miroslava nema. I oni su se žalili na presudu Županijskog suda u Vukovaru tražeći "ispravljanje nepravde i povećanje kazne krvnicima", ali umjesto toga dočekali su njihovo puštanje na slobodu i, najvjerojatnije, radikalno manju kaznu.

'Isprebijali su ga iz čiste zabave'

"Možda naš pravosudni sustav čeka da se ugasi još jedan mladi život kako bi krvnici počeli dobivati primjerene kazne", kazao je ogorčeni Miroslavov brat Boris.

"Ubojstvo moga brata nije bilo razbojništvo ili neka sitna pljačka. Ta dvojica su ga napala i isprebijala iz čiste zabave te ga ostavila na cesti da umre", rekao je Boris.

Podsjetimo, napadači su Miroslava optužili da je u kafiću zamijenio kutije cigareta. Tunjić je izašao iz kafića da izbjegne sukob, no oni su krenuli za njim i pretukli ga, te ga ostavili da leži na cesti.