U Veterniku, na izlazu iz Novog Sada, tridesetak huligana je iz zasjede kamenjem napalo kolonu automobila i autobusa s hrvatskim tablicama, koja se kretala prema granici. U koloni su se nalazili navijači koji su se vraćali s utakmice Hrvatska - Francuska.

Dvoje ozlijeđenih i desetak oštećenih auta

Nakon ovog incidenta, koji se dogodio u 20:45, u novosadskom naselju Detelinara uhapšena su četiri Beograđana, osumnjičena za sudjelovanje u incidentu. Još jedna osoba je privedena nakon što je, u neposrednoj blizini hale SPENS, primjećena kako skida tablice s vozila hrvatskih registracija i na njima sprejom ispisuje četiri S, piše srpski Telegraf.

U huliganskom napadu ozlijeđena su dva hrvatska navijača, a Zagrepčanin N.J.(34) je, nakon što mu je sanirana ozljeda glave, pušten iz Kliničkog centra Vojvodine. Snage MUP-a su nakon napada blokirale pumpu na kojoj se zaustavila kolona hrvatskih navijača, a zatim su ih uz svjetlo rotacija ispratile do srpsko-hrvatske granice.

Oko 21.20 sati na benzinskoj pumpi u Rumi zapaljen je kombi hrvatskih navijača. Nekoliko njih je ozlijeđeno u tučnjavi, a najgore je prošao navijač koji je uboden nožem i prebačen u novosadski Urgentni centar.

Ovim incidentima prethodili su veliki sukobi u Novom Sadu. Oko 20 sati u Futoškoj ulici kamenovana je kolona automobila s hrvatskim navijačima, a istovremeno su na jednom novosadskom parkingu demolirana tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je sjekirom.

Kako Pressonline saznaje, u ovim napadima ima više ozlijeđenih navijača hrvatske reprezentacije, uglavnom od udaraca palicama, metalnim šipkama i kamenim blokovima.

Osim već uhićenog huligana, policija ističe da su u tijeku privođenja drugih osumnjičenih za masovnu tučnjavu i napade na hrvatske navijače širom Novog Sada.

Ovo su bili novi napadi na Hrvatske navijače u Vojvodini u posljednja dva dana: U nedjelju navečer s navijači Partizana napali nekoliko hrvatskih, od kojih je jedan završio u bolnici.

Podsjećamo, svi ovi događaji su veliko i zlokobno upozorenje pred polufinale EP-a u Beogradu, gdje se očekuje veliki broj hrvatskih navijača.