Nakon što je dobio dozvolu za odlazak iz Zagreba od zagrebačkog Županijskog suda, Ivo Sanader je konačno doputovao u svoj Split posjetiti bolesnu majku Ivanku. Fotoreporteri su snimili Ivu i Marjanu kako izlaze iz splitskog stana u Riječkoj ulici.

Do zgrade u Karamanovoj ulici, u kojoj stanuje Ivina mati, dovezao ih je u svom Passatu brat nekadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a don Vinko Sanader.

U Split zbog privatnih razloga

Podsjećamo, Sanader je dobio dozvolu za izbivanjem s mjesta prebivališta koja traje do 10. siječnja. Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić za Index je ranije objasnio da je Sanader taj odlazak zatražio "iz privatnih razloga".

Sanaderu je prilikom puštanja iz pritvora oduzeta putovnica te mu je određeno da ne smije napuštati Zagreb. Također mi je naloženo da se svakog prvog ponedejeljka u mjesecu mora javljati sucu istrage. Već kod prvog javljanja sucu Sanader je prekršio pravila te je na Županijski sud kasnio pola sata. Njegov odvjetnik Goran Suić je tada objasnio kako su kasnili zbog problema s njegovim automobilom.

Uzbuna u splitskoj policiji, Jaca se zabrinula da joj Ivo ne bane na stranački miting

Sa automobilom, srećom, danas nije bilo problema. Don Vinkov Passat i dalje radi kao urica. Više je problema bilo na onoj drugoj strani, kod bivših Ivinih partijskih drugova. Dok je on išao kod majke, HDZ-ovci su feštali na 22. obljetnici osnivanja stranke u Splitu. Neki su danas primijetili i pojačanu aktivnost splitske policije u civilu. Pretpostavlja se da su pohitali na osiguranje HDZ-ovog mitinga u hotelu Split. Vjerojatno su se Jaca i ostali uplašili sasvim realne mogućnosti da im Ivo i njegovi banu na skup i tako naruše atmosferu zajedništva, na koje su se danas toliko pozivali.

Kosor je bila iznimno nervozna i vrlo kratka. Kao da je jedva čekala da se proslava završi te da zbriše natrag put Zagreba. Da će morati u Splitu konsolidirati članstvo u stanju teške psihoze, dok u isto vrijeme "nečastivi" baulja tek koju ulicu dalje, to vjerojatno ni u najcrnjoj mori nije mogla zamisliti...