Na najveći nacionalni natječaj za najbolje Webove u Hrvatskoj i regiji, pod nazivom VIDI WEB TOP 100, ove godine prijavilo se oko 2.700 webova, no filtar Stručnog vijeća sastavljenog od profesionalaca iz web industrije prošlo je njih samo 1.739, koji su i ušli u krug nominiranih. Samom nominacijom ti su webovi ušli u krug odabranih, jer su zadovoljili tehnološke i sadržajne zahtjeve kakvi karakteriziraju suvremene webove.

Najbolje hrvatske webove nakon toga procjenjivao je žiri sastavljen od 60-tak stručnjaka iz raznih područja znanosti, gospodarstva i tehnologije, te hrvatskih redakcija i organizacija . Između 1739 nominiranih žiri je birao najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih stranica u 11 kategorija: Korporativne stranice; Znanost, obrazovanje, kultura; Zabava, moda, glazba; Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi; Mediji, novosti, oglasnici; Mobilni web; Blogovi; Turizam i putovanja; Sport, zdravlje, prehrana; WEB promocija i ExU.

Najbolji od najboljih po kategorijama:

Korporativne stranice - www.rimac-automobili.com
Znanost, obrazovanje, kultura - www.cmj.hr
Zabava, moda, glazba - www.overflow-tv.com
Vladine organizacije, državne institucije i javni servisi - www.lzmk.hr
Mediji, novosti, oglasnici - www.dnevnik.hr
Mobilni web - SmartWay
Blogovi - damijenestoslatko.com
Turizam i putovanja - www.pakostane.hr
Sport, zdravlje, prehrana - www.volim-jabuke.com
ExU - jazkuham.si
WEB promocija - www.pjevac.hr

Možemo zaključiti da je žiri ove godine imao najteži posao u 13 godina postojanja natječaja Vidi Web Top 100. Postoji veliki broj domaćih webova, no ove je godine po prvi put potpuno došlo do izražaja da dobar web čini njegov sadržaj. Naime, tehnološko znanje, koje je u našem slučaju već prije odredilo Stručno vijeće, jednostavno mora biti zadovoljeno u startu, dok pravu dodanu vrijednost čini upravo sadržaj weba koji privlači posjetitelje. Ukratko rečeno, sadržaj je po prvi put do nogu potukao tehničku izvedbu, a time se povodio i Žiri.

Stoga smo ovaj izbor najboljih u svojim kategorijama nazvali „najboljim od najboljih", a ne „pobjedničkim" Webovima, jer kao što smo rekli, pobjednici su svi!
Svi nominirani, najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih Webova, te dobitnici Vidi Web Top 100 nagrada, u jedanaest kategorija, mogu se naći na web stranici top100.vidi.hr.