članica NATO saveza i što će uskoro postati članica Europske unije. Također je zahvalila invalidima i svima koji čuvaju uspomene na one kojih više nema.

- Ljubav prema Domovini nitko nam neće moći umanjiti, mnogi to žele, ali tu ste vi koji nećete dopustiti da se bilo što, što se dogodilo, zaboravi. Ako bismo zaboravili i sekundu naše prošlosti, ne bismo imali budućnosti. Hvala vama, posebno stopostotnim invalidima i hvala na potpori njihovim obiteljima, rekla je premijerka Kosor naglašavajući kako su invalidi svojoj Domovini dali zdravlje i cijelu svoju mladost, te se toj činjenici na poseban način treba pokloniti.

Premijerka je hrvatskim braniteljima zahvalila na činjenici da ne daju zaboravu da prekrije ono što se dogodilo prije dvadeset godina.

- Hrvatska je bila izložena agresiji, napadnuta je, zna se tko je napadao, zna se tko je htio uništiti sve što je hrvatsko, nisu uspjeli zato što ste tu bili vi, rekla je Kosor.

Josip Đakić, predsjednik HVIDRE, obraćajući se invalidima rekao je kako se u Zadru svi osjećaju domaćinski, te da u Zadru nikada nije bilo nikakvih prepreka za održavanje natjecanja.

- Možemo reći hvala Predsjednici Vlade koja je doprinijela tome da smo populacija stradalnika koja ima sigurnost zajamčenu kroz Zakon. A vaše viteštvo i snaga dokazana je na svim borilištima, rekao je Đakić invalidima.

Invalide su danas pozdravili gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić i župan Stipe Zrilić, koji su sportašima poželjeli dobro zdravlje i uspjeh na natjecanju.

- Drago mi je da je dobar odaziv na ovo natjecanje, nadam se da ćete druženjem u Zadru širiti svoje prijateljstva, želim vam dobrodošlicu u Zadarsku županiju. Mnogi od vas ovdje nisu prvi puta, što znači da vam je ovdje dobro. Ja predlažem da se ovo natjecanje stalno održava u Zadarskoj županiji, rekao je župan Zrilić, podsjećajući na poznatu zadarsku košarkašku tezu "Bog je stvorio čovika, a Zadar košarku".

- Znamo i da su hrvatski branitelji stvorili Hrvatsku, ma što o tome bilo tko govorio, i za to vam, doista, još jednom  hvala, rekao je župan Zrilić, naglašavajući da su branitelji dali žrtvu kada je Hrvatskoj bilo najpotrebnije.