Vijećnik HDZ-a Nedjeljko Pavlović na nedavnoj je sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje vezano za problem kućnih ljubimaca. Ustvrdio je kako je Perivoj Vladimira Nazora odnedavno dobio oznake na kojima jasno stoji da kućni ljubimci, konkretno psi, ne smiju boraviti na zelenim površinama u tom gradskom parku. Ipak, nesavjesni građani tamo dovode pse, i to bez brnjice.

- Među psima ima i opasnih pasmina. Ljudi se ne usuđuju doći prošetati, ne usuđuju se dovesti djecu. Molim komunalne redare da se ponekad pojave u parku i da se uvjere što se događa, rekao je Alojz Pavlović.

Gradonačelnik je obećao brzo rješenje:

- Ako je to doista tako, gospodine pročelniče, doista moramo tamo staviti dežurstvo komunalnih redara, a ne da ponekad dođu, i da se taj problem treba riješiti, ustvrdio je gradonačelnik i pozvao pročelnika Juru Zekanovića da poduzme sve da se problem riješi.  

Od voditelja službe komunalnih redara u Gradu Zadru Ede Fantele doznajemo kako su redari još prošlog tjedna dobili upute o nadzoru u Perivoju.

Ipak, problem je što su komunalni redari nadležni samo za dio neprimjerenog ponašanja kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Konkretno, mogu izreći usmenu opomenu ako se pas nalazi na zelenoj površini, a nema brnjicu. U tom je slučaju moguće i napisati prekršajnu prijavu, ali samo ako vlasnik pristane dati podatke. I tu, čini se, prestaje odgovornost i djelovanje komunalnih redara. Jer ako pas primjerice skoči na nekog od šetača ili rekreativaca u Perivoju nadležna je policija. Policija je nadležna i ako pas ugrize prolaznika.

O „dežurstvima" komunalnih redara tj., o njihovim točnim ovlastima u Perivoju Vladimira Nazora još uvijek se dogovaraju sve pojedinosti, doznajemo u Gradu Zadru.