U većini županija u Hrvatskoj danas je prvi dan nove školske godine! Naime, zbog produljenja turističke sezone, u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj te Šibensko-kninskoj županiji nastava počinje idući ponedjeljak.

U školske će klupe ove godine prvi put sjesti i nešto više od 41 tisuće učenika, što je oko tisuću i pol prvašića više nego lani. Zato sve sudionike u prometu upozoravamo da budu još više oprezni.

Čestitku u povodu početka školske godine svim učenicima, roditeljima i skrbnicima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima uputio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs.

Prvašićima koji prvi put sjedaju u školske klupe poželio je dobrodošlicu uz želju da im škola postane drugi dom, mjesto radosti i druženja, gdje će osim novih spoznanja i znanja steći i brojne nove prijatelje te provesti svoje najljepše godine.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola ministar želi školsko ozračje protkano kreativnošću i radom, prijateljstvom i uzajamnim prihvaćanjem te učitelje koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska potpora u učenju.