Košarkaški klub Zadar već je nekoliko dana bez glavnog operativca. Nebojša Belić, koji je više puta istaknuo da ne namjerava duže ostati na toj funkciji, definitivno je odstupio s mjesta direktora. Uostalom, od Belićevog povratka u klub koncem siječnja ove godine, nakon odlaska Zdenka Mičića, ispred njegova imena stajao je prefiks vršitelj dužnosti direktora. Ostavkom Mičića trebalo je pronaći nekoga, tko može isti trenutak preuzeti poslove i odmah se uključiti u rad u punoj brzini, a Belić se nametnuo kao logično rješenje, budući da je već obnašao tu funkciju od 1996. do 2002. Tada je u razgovoru za Zadarski list kazao:
Vrančić i Kalmeta

- Kada vas netko pozove da u ovoj situaciji pomognete jednoj instituciji, kao što je KK Zadar, mislim da smo svi obvezni to i napraviti. No, bio sam decidiran da preuzmem ovu funkciju samo do raspisivanja natječaja i izbora novog direktora.

Belić je ostavku podnio još početkom ožujka, ali je ostao u klubu sve do prije nekoliko dana. Nakon ispadanja Zadra iz Jadranske lige podigao je dosta prašine prozvavši Zvonimira Vrančića i Božidara Kalmetu odgovornima za trenutačno stanje u klubu, čime je postao prvi (i do danas jedini) koji je otvoreno progovorio o toj temi.

- Mi smo u nekoliko navrata na Upravnom odboru potaknuli pitanje odgovornosti, ali smo naišli na zid šutnje. Nismo naišli na odobravanje da se konačno počne rješavati tko je kriv za ovo stanje - rekao je tada Belić.

Upozorio je i na loš sustav funkcioniranja uprave kluba.

- Treba posložiti lončiće, da svatko radi svoj dio posla i napustiti ovo arhaično, kolektivno rukovođenje i odgovornost, jer toga više nigdje nema. Treba se znati tko vodi klub i tko odgovara za stanje u njemu. Ovako, iz Upravnog odbora će vam netko reći da nije ni bio tamo, a netko će reći da je bio protiv, ali je ipak donesena nekakva glupa odluka na štetu kluba. A za to nitko neće odgovarati. Stvar je vrlo jednostavna. Iza odluka mora netko stajati imenom i prezimenom - upozorio je Belić, istaknuvši da je klub previše instrumentaliziran i politiziran.
Ništa novo

Nažalost, sve je do danas ostalo samo na riječima, a u praksi se ništa nije promijenilo. Niti su definitivno raskrinkani krivci za srozavanje zadarske košarke, niti se nešto bitno promijenilo u radu uprave, a i toliko spominjani proces preoblikovanja ide sporije nego što se očekivalo. Belić je i kasnije više puta ponovio kako nema ambicije ostati na funkciji direktora, ali je voljan pomoći svakome, tko se uhvati tog posla. Međutim, do dana današnjeg Uprava nije pronašla novo rješenje na ovoj, za klub ključnoj funkciji. Klub je i dalje u velikim problemima, koje treba rješavati iz dana u dan, a trenutno nema nikoga tko će se baviti samo tim dijelom posla. Svi su članovi uprave, naime, zaposlenici drugih tvrtki, dok je sportski direktor Branko Skroče zadužen prije svega za sportski dio, a ne za operativni. Kada će Uprava pronaći novo rješenje na mjestu direktora, bilo privremeno ili dugotrajno i tko će to biti, u ovom je trenutku nemoguće prognozirati, no sasvim je sigurno da to mora biti čim prije. Bila bi velika šteta da posao, koji su započeli Belić i Skroče, ostane nedovršen, odnosno bude obustavljen u trenutku kada se barem malo počelo nazirati svjetlo na kraju tunela.