Callegro cinema ostaje zatvoren i nakon ljeta, a oprema je još prodana.
Prvu činjenu potvrdila nama je Sanja Peroš, koja je vodila kino prikazivačku djelatnost u sklopu Kino Zadara filma d.d., dok za drugu tvrdi da nije točna.
No, nažalost pokazala se netočnom najava u lipnju da je kino zastalo na tren zbog tehničkog kvara, koji se potom pretvorio u navodnu ljetnu stanku. Direktor Josip Peroš izjavio je za Zadarski list „kako tijekom ljeta posjećenost kina pada te smo se odlučili na neprikazivanje filmova".
Zadarski filmofili i posjetitelji Callegra, koji s tri kvalitetne kino dvorane nije izdržao ni tri godine, nadali su se jesenskom otvaranju. Međutim, od toga ništa. Dok se ne promjeni stanje na tržištu, futuristička je najava Sanja Peroš.
Do te daleke budućnosti ostaje činjenica da Zadar nakon toliko desetljeća ostaje bez važnog segmenta urbanog identiteta kojeg je potisnula komercijalizacija. Kino Pobjeda preživio je rat i trebao bi dobiti zaštitu kao spomenik kulture . Ali, to je tek zapuštena i zatvorena dvorana koja se, da ironija bude veća, naslanja na Gradsku vijećnicu. Grad bez kina. Zadru se dogodilo ono što je Šibenik doživio u poslijeratnom periodu.
Činjenica da u Trgovačkom centru postoji isključivo komercijalni model kino lanca CineStar, ne abolira tu spoznaju na koju nitko u zadarskoj javnosti još nije reagirao. Jedan glas iz tišine tek nas je podsjetio na činjenicu kako su vlasnici Kino Zadara filma d.d svojedobno dobili dozvolu za preobrazbu nekadašnjeg kina Zadar, uz uvjet da zadrže kino-prikazivačku djelatnost.
Kino u Zadru postaje urbana legenda, jedna od onih kakvu je na svečanom i glamuroznom otvorenju pričao Gordan Kurtović, jedan od zadarskih kroničara, budeći u svima nostalgiju za vremenima kada se tražila karta u redu 13 kina Pobjede.