Više od stotinu policajaca i vatrogasaca završilo je u 10.30 na jezeru Brljan potragu za nestalom Antonijom Bilić te je u 11.10 otvorena županijska cesta Oklaj-Brljan.

Pretražen je i posljednji dio isušenog jezera u Nacionalnom parku Krka. Mjesto je to gdje je Dragan Paravinja, kako je dvaput u iskazu rekao policiji, bacio tijelo nestale 17-godišnje Drnišanke. Pretraženo je i područje od vijadukta Kravlja Draga do Vrela Zrmanje. Potraga je prekinuta u 14 sati.

Pretragom nije pronađeno tijelo nestale. Policija sada može biti sigurna - Paravinja im je lagao. I to dvaput!

Otvorena je brana i jezero Brljan ponovno se puni vodom. Pušten je takozvani biološki minimum - dva prostorna metra u sekundi.


U Nacionalnom parku očekuju da će se jezero napuniti do večeras. No tek sutra Krka bi ponovno mogla poteći svojim najvišim slapom - Manojlovačkim i potpuno suhim koritom rijeke - samo kilometar nizvodno od Brljana. Prizor nezabilježen u povijesti Parka.


U Nacionalnom parku ne dvoje da je trebalo napraviti sve kako bi se slučaj nestale Antonije Bilić što prije riješio. No ipak, u dogovoru s njihovim stručnjacima, što je, tvrde - izostalo.

Potraga za 17-godišnjom Drnišankom sutra će se nastaviti na drugim lokacijama - uz puteve kojima se Paravinja kretao na dan Antonijina nestanka i dan poslije.