Dok u Hrvatskoj i dalje traje intenzivna potraga za nestalom Antonijom Bilić, osumnjičenik za njeno ubojstvo Dragan Paravinja jučer se pojavio na sudu u Sokocu u BiH gdje je protiv njega započelo suđenje za pokušaj silovanja u Istočnom Sarajevu 2002. godine. Paravinja je na sudu rekao da nije kriv. Tvrdi da je u Banjoj Luci pretučen i od njega je iznuđena izjava.

Sud Bosne i Hercegovine, pak, zakazao je za 11. srpnja ročište na kojemu će se odlučivati o njegovu izručenju Hrvatskoj. Hrvatski istražitelji sve više su uvjerenja da im je Paravinja, koji je priznao da je ubio Antoniju Bilić, lagao da je njeno tijelo bacio u jezero Brljan te da će po izručenju Hrvatskoj na isti način promijeniti priču.

Pretraga jezera Brljan na rijeci Krki, koje se pet dana isušivalo, jučer je ušla u završnu fazu. Jezero su pretraživali ronioci specijalne i interventne policije te Hrvatske vojske, pripadnici GSS-a sa psima tragačima, no nije pronađeno tijelo nestale djevojke niti ikakav trag koji bi se s njom mogao povezati.

- Ronioci upravo pretražuju najveće jezero, a isušene djelove dodatno GSS sa psima tragačima. Posebnu pozornost posvetit ćemo pretrazi na dva, tri mjesta na kojima su već prije reagirali pri tragači. Time ćemo stvoriti jasnu pretpostavku vjerodostojnosti Paravinjinog iskaza, kazao je Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske.

Na upit kakve će biti daljnje aktivnosti policije ako pretraga jezera bude okončana bez ikakvih rezultata, odgovorio je da neće odustati od potrage za Antonijom Bilić. Nastavit će pretraživati tok rijeke Krke kao i područje na ruti kojom se Paravinja kretao 7. lipnja, na dan kada je u šleper ukrcao Antoniju Bilić.

-Ne isključujemo niti jednu mogućnost. Sve indicije se provjeravaju. Kriminalističko istraživanje traje u više smjerova, no ne možemo otkrivati detalje. Ne isključujemo mogućnost da je pronađemo živu. I u tom smislu vršimo određene provjere, rekao je Kostanić.