Kerry Campbell (34) iz San Francisca koja je na televiziji priznala da je 8-godišnjoj kćeri davala botoks, ostala je bez skrbništva. Britney Campbell tijekom vikenda su odveli socijalni radnici nakon što je prilog emitiran na ABC televiziji i nakon što ih je zvalo stotine gledatelja koji su tretmane za ljepotu smatrali zlostavljanjem. Kerry se hvalila kako kćer vodi na natjecanja ljepote za djecu te da joj botoksom pomaže da se bolje plasira. Djevojčica se požalila da ju injekcije u lice bole, no trpila je jer ne želi imati bore.

- Neobično je da mama 8-godišnjem djetetu ubrizgava botoks i svakako dobar razlog za istragu, rekli su iz socijalne službe. Kerry kaže da je ideju dobila od drugih majki koje svoje kćeri-manekenke vode na tretmane.

- Na natjecanjima ljudi govore kako su djeci dali dodatnu injekciju za usne ili da sakriju bore. Svi to rade i pričaju o tome. Ne radimo ništa ilegalno, a ne želim da moja kćer bude jedina bez dodatne pomoći sa strane - kaže Kerry. Botoks kupuje preko interneta i daje oko 150 dolara za tri mililitra. Osim botoksa, kćer vodi i na depilaciju voskom.

- To će joj sve pomoći da jednom postane zvijezda. Znam da će jednom biti pjevačica, manekenka ili glumica, a sve ovo će joj omogućiti da duže izgleda mlada. Samo želim da ima najbolji start u životu kako bi lakše postala superzvijezda - rekla je Kerry i dodala da bi sve mame tako trebale pomagati kćerima.

Barbara Thomas, upraviteljica natjecanja ljepote u Kaliforniji, tvrdi da nema pojma o tretmanima na koja djeca idu.

- Nikad nisam čula da djeca idu na to. To je smiješno. Što će im botoks? Pa nemaju bore. Ta žena mora biti luda - rekla je Thomas. Dermatolozi i psiholozi su se složili da je botoks u svakom pogledu loš za djecu.

- S medicinskog gledišta, tko zna što će učiniti djetetu u razvoju, a psihološki...o moj Bože. Odvratno, rekla je liječnica Laura Davies i dodala da Kerry svojoj kćeri šalje poruku da nije dovoljno dobra, piše Daily Mail.

Britneyin otac je umro prije četiri godine.