Učenici Pomorske škole jutros su se za vrijeme velikog odmora zabavljali na pomalo neobičan način. Naime, na jedan list papira isprintali su "Potrubi ako želiš da Jadranka ode!" te su stajali uz cestu ispred svoje škole i pokazivali papir vozačima automobila. Svaki pozitivan odgovor na svoj poziv, odnosno svaki put kad bi im netko od vozača potrubio, pozdravili bi glasnim odobravanjem i vikanjem.

Njihova graja i buka privukla je ostale učenike, ali i sugrađane koji su sa zanimanjem gledali učenike.

Ovu akciju pokrenuli su učenici jednog prvog razreda, a ubrzo su im se priključili i ostali učenici.

- Ovim želimo poručiti da želimo da Jadranka Kosor ode jer je ona i politika Vlade odvela državu u propast. Mislimo da nam treba nova Vlada jer je ovo prešlo svaku mjeru, rekao nam je učenik koji je među pokretačima ove akcije. Dodao je da ovim žele upozoriti da mladi isto razmišljaju o stanju u državi jer se i njih ono tiče.

Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole rekao je da su njegovi učenici pod utjecajem cjelodnevnih prikazivanja demonstracija te su i oni, potaknuti viđenim, krenuli s ovom akcijom.

- Mislim da su učenici ovu akciju prvenstveno prihvatili kao šalu ili zafrkanciju jer su protesti glavni događaji u medijima. Čak bih rekao da je ovo svojevrsan mladenački sarkazam, a ne neka ozbiljna stvar, rekao je Perković.