ZADAR - Policijski službenici II Policijske postaje Zadar tijekom jutra dovršili su kriminalističko istraživanje 27-godišnjakom nad iz Zadra kojeg se sumnjiči da je u prošlu subotu, oko 19,00 sati, u polju na predjelu zvanom Pudarica, podmetnuo požar na staji u vlasništvu 34-godišnjaka.

U trenutku izbijanja požara u staji se nalazilo 200-tinjak ovaca i 6 krava koje je vlasnik uspio spasiti, dok su jedna ovca i dva janjeta izgorjeli.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac kritične večeri šetao navedenim predjelom, te prolazeći pokraj staje upaljačem potpalio bale sijena uz staju, nakon čega se vatra proširila na ostale bale i drveni objekt.

U požaru su izgorjele životinje, 100 bala sijena, stočna hrana, plinski štednjak, muzilice, agregat za struju i alat, a vlasniku je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 32 000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.