Zbog kršenja ljudskih prava, Udruge B.a.b.e. najavljuje kako će zadarsku policiju i državno odvjetništvo prijaviti sudu u Strasbourgu zbog tragičnog slučaja dvostrukog ubojstva i samoubojstva u Benkovcu kada je ovog ljeta Marko Dukić (33) ubio svoju bivšu djevojku Marinu Palavru (22) i njezina brata Marina Kambera (23) nakon čega je presudio i sebi.

- Iako smo odmah nakon tragičnog dođađaja od policije i državnog odvjetništva zatražili da nam se omogući uvid u spis istrage, to nam do danas nije dopušteno. Ne vidim razlog zašto, ako uistinu nije bilo nikakvih propusta kako je utvrđeno internom policijskom istragom - kaže odvjetnica Ines Bojić, koja je zajedno s odvjetnicom Ljubicom Matijević odmah nakon tragedije majci ubijenih obećala da će istražiti odgovornost policije u tragediji koja je potresla zadarsko zaleđe.

- Očito je da se neke stvari zataškavaju, i već sada je zbog uskraćivanja uvida u spis riječ o povredi ljudskih prava i osnovi za pokretanje tužbe. Uvid ćemo zatražiti ponovno, no ako nam se to konačno ne omogući, na sud u Strasbourgu krenut ćemo s činjenicama koje nam je dala majka ubijenih Radoslava Klicić - navodi odvjetnica Bojić.

U tragediji u benkovačkom kafiću "Amadeus" 18. kolovoza prošle godine Marko Dukić je iz pištolja malog kalibra ubio bivšu djevojku i njezina brata, a potom je presudio i sebi. Samo dva dana prije ubojstva, u istom kafiću u kojem se dogodio zločin, 33-godišnji Dukić verbalno je i fizički zlostavljao Marinu, što je ona dan poslije prijavila policiji.

Policija je Dukića nekoliko puta tražila na kućnoj adresi, ali ga nije našla. Slučaj je rezultirao internom policijskom istragom, a na koncu i smjenom čelnih ljudi benkovačke policijske postaje iako je istraga pokazala da u tragediji nije bilo propusta policije.

Predsjednica Udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka još u kolovozu prošle godine zatražila je od ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pokretanje istrage o odgovornosti policajca tražeći da se utvrdi jesu li uistinu poduzete sve potrebne mjere kako bi se ovaj užasni čin spriječio.