Izgleda da će radnici Kemoplasta ovaj Božić ipak dočekati u blagdanskom ozračju uz dvije isplaćene plaće. Naime, jučer i danas na njihove su se tekuće račune trebale isplatiti dvije od četiri zaostale plaće, i to one za kolovoz i rujan.

- Nakon što su radnici najavili blokadu tvrtke ako se ne isplate svi dugovi do 17. studenoga, uprava se opet sastala s radnicima i obećala je isplatu pola duga do Badnjaka, što su i ispunili, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a. Dodao je da će svi zaposlenici koji su u radnom odnosu dobiti dvije plaće, dok će oni koji su u otkaznom roku sigurno dobiti jednu plaću, a drugu ako bude novca.

- Osim isplate plaća uprava je jamčila da će do kraja siječnja isplatiti sve dugove za plaće i otpremnine te da će nabaviti sirovinu za pokretanje proizvodnje plastičnih cijevi. Naime, iz uprave su nam rekli da bi uskoro trebali dokapitalizirati tvrtku s oko milijun eura koje će uložiti u kupnju sirovine i obnovu tehnološkog parka, rekao je Uranija. Rekao je da se nada da će dokapitalizacijom tvrtke krenuti proizvodnja te da će biti potrebno zapošljavati nove radnike. Uranija, kao i sindikat tvrtke, smatra da Kemoplast ima potencijala za veći opseg posla, pri čemu bi trebalo i više zaposlenika. Za kraj je istaknuo da su radnici vrlo zadovoljni ovom odlukom te da je ovo dobra vijest posebno u predblagdansko vrijeme.