ZADAR – Dodjelom nagrada i priznanja u četvrtak 23. prosinca će, u organizaciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista, biti proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.
Proslava proglašenja, uz feštu od bakalara, počinje u 12 sati u salonu Trofej auta u Zadru. Na ovogodišnji natječaj za Najulov 2010. javio se 31 natjecatelj sa ukupno 48 ulova koji konkuriraju za nagrade. Temeljem bodovne liste Ocjenjivači sud u sastavu mr. sci. Tomislav Vodopija, mr.sc. Neven Bosnić, dr. sc. Lav Bavčević, prof. Joško Gatara, dipl. novinar Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora, proslavljeni ribolovac Joško Radman i prof. dr. sci. Ante Kolega Bage odredio je plasman. Za najuspješnijeg natjecatelja i laskavu titulu Grand prix u najužem izboru su desetorica – Dalibor Barešić, Perica Brkić, Tomislav Rajhenfater, Leon Ćurković, Marin Bandalo, Nikola Šutija, Duje Šešelja, Marijan Križan, Slavko Alaburić i Franjo Mandala. Glavna nagrada je plastični brod, vrijedan 30.000 kuna dar Zadarskog lista.
U kategoriji za najveće ulovljene ribe:zubatac, brancin, orada, gof, lignja i arbun konkurira 15 natjecatelja, a za Najpothvat 2010.u najužem krugu su Marijan Križan, Nikola Šutija i Tomislav Rajhenfater. Tvrtka Trofej auto d.o.o.Zadar dobitniku daruje izvanbrodski motor „yamaha”.
U kategoriji najupornijeg ribolovca za nagradu Ribarsko srce konkuriraju Jurica Kučan, Nikola Šutija i Dalibor Barešić. Prema odluci Ocjenjivački sud Plodova zemlje i mora Zadarskog lista ove godine po prvi put se posthumno dodjeljuje priznanje Ribar i more našem natjecatelju i velikom zaljubljeniku u more Antunu Turku koji je tragično preminuo.
Inače, natjecatelji su ove godine ulovili ukupno 353,49 kilograma uglavnom oborite ribe, najveća riba je gof od 59,80 kg, a prosijek ulova bio je 7,364 kg po natjecatelju.
Osim pehara i plaketa svim pobjednicima bit će uručeni i prigodni darovi Tvornice mreža i ambalaže d.o.o. Biograd, koja je ujedno i glavni sponzor natječaja za Najulov. Sve sudionike očekuju posebne povelje i kalendari Zadarskog lista.
Uz feštu od čak šest vrsta bakalara, fritule i kroštule koje za ovu prigodu pripremaju kuhari Catering Piazza iz Sukošana, pivo Pivovarne Laško, vodu Santa i domaće vino iz podruma Mitrovića, u zabavnom djelu programa uzvanici i gosti će uživati u pjesmi Zorana Jelenkovića, Bepa Matešića i njegove klape Kontrada.