Je li novac bio motiv ubojstva Elvisa Šopića koji je u prosincu 2008. godine na cesti u zadarskom zaleđu sačmaricom prostrijelio taksista Igora Ćustića, po svemu će sudeći ostati tajna zbog sada već očitih propusta u istrazi.

Iako policija kod Šopića nakon uhićenja nije pronašla novac, on je prilikom privođenja u zadarski pritvor kod sebe ipak imao 407 kuna, što je i evidentirano u zatvorskim dokumentima.

Štoviše, izrevoltiran današnjim svjedočenjima policajaca iz istrage koji su redom kazali kako kod sebe nije imao novac, Šopić se obratio sudskom vijeću tvrdeći kako su mu policajci upravo od njegovog novca mislili kupiti "marendu".

- Dok su me ispitivali u zadarskoj policiji novac je bio na stolu. Kako sam dugo bio u policiji, načelnik im je rekao da mi kupe nešto za pojesti, a na to ga je jedan od policajaca upitao hoće li mi hranu kupiti od moga novca. Načelnik im je na to rekao da mi hranu kupe na račun, ne mogu se sjetiti koji - kazao je Šopić čiju je izjavu netom prije opovrgnuo policajac krim odjela PU zadarske Serđo Ažić, kazavši kako su Šopić hranu i cigarete kupili od "svog novca".

- Hranu i marlboro, bijeli ili crveni, ne mogu se sjetiti, kupili smo mu od naših novaca. On novaca kod sebe nije imao kod sebe. A da se grubo izrazim kod sebe nije imao "niti lipe" - izjavio je Ažić, dok je Zrinko Gospić, krim tehničar PP Benkovac dodao da bi novac bio evidentiran u zapisniku da je pronađen kod Šopića.

Kako je novac onda evidentiran prilikom u i jeli ga možda policija propustila evidentirati nakon uhićenja, nitko nije mogao odgovoriti iako je zbog nerazjašnjenog motiva Vrhovni sud i vratio slučaj na ponovno suđenje.

Dodatno je zanimljiva i koincidencija da je primopredaju novca pri odlasku Šopića u zadarski zatvor potpisao Edi Smolić, pravosudni policajac i zatvorski čuvar koji je godinu dana kasnije uhićen sa 8.8 grama heroina, a prošle je godine nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Zadru kažnjen radom za opće dobro na slobodi.