Dječak(5) preminuo u splitskoj igraonici "Čarobni grad" umro je od posljedica vješanja. Patolog Antonio Alujević obavio je obdukciju i rekao:

- Uzrok smrti je vješanje, a dječak na vratu ima tragove i brazdu karakterističnu za vješanje, rekao je Alujević. Dječak je preminuo u subotu oko 18.20. za vrijeme utakmice Hajduk-Hrvatski dragovoljac.

Igraonica Čarobni grad prostire se na oko 2.000 kvadrata u podnožju istočne tribine Poljudskog stadiona. Otvorili su je prošle godine bivši nogometaš Giovanni Rosso i košarkaš Nikola Vujčić. Rosso je uskoro izišao iz posla, a igraonica je ubrzo postala najpopularnija u gradu. Svakodnevno kroz nju prođe najmanje 500 djece, a vikendom i preko tisuću.

Vlasnik igraonice, Nikola Vujčić, bio je u šoku nakon vijesti o tragediji u 'Čarobnom gradu'. Rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako mu je strašno žao dječaka i obitelji. Naglasio je kako će kontaktirati obitelj i pomoći im koliko god može u najtežim trenucima.
Nesretna korčulanska obitelj, otac, majka i dva sina (pet i dvije godine) u Split su došli provesti vikend. Otac nesretnog dječaka je pomorac i prije par dana skinuo se s broda. Subotu popodne otac je iskoristio za odlazak na utakmicu, a supruga je ostala u igraonici sa sinovima. U trenutku nesreće igraonica je bila puna djece, a u tom metežu ne zna se tko je prvi primijetio da je dječak u nesvijesti. Hitna pomoć brzo je stigla i odvela dječaka u bolnicu, ali mu usprkos hitnoj intervenciji nije bilo spasa. Dopredsjednik udruge Čarobni grad Bernard Jurišić bio je potpuno shrvan kad je doznao za tragediju.

- Poznati smo kao najsigurnija igraonica u gradu i ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Čekamo rezultate istrage, nije mi uopće jasno kako je moglo doći do ovoga, rekao je šokirani Jurišić.
Glasnogovornik splitskog Župnijskog suda Neven Cambi rekao je kako se istraga nastavlja i kako je prerano govoriti o nečijoj kaznenoj odgovornosti.