Teretio sam Kruntu jer sam znao da nema ženu, ni djecu i da nije iz Arbanasa. Kad su me uhapsili i priveli u policiju želio sam što prije izaći van jer sam klaustrofobičan. U razgovoru, policajci su mi naveli neka imena, čak i sugerirali. Ja sam tu drogu prenio samo jedanput tada i to ne za novac, već iz usluge jednoj meni dragoj i bliskoj osobi iz obitelji čije ime neću i ne želim reći ni sada - rekao je Mladen Jović zvani Panjaka (50).

Naime, nakon što je Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo presudu kojom je Jović osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i deset mjeseci, a Ante Čulina Krunte (35) oslobođen od optužbe, jučer je na Županijskom sudu u Zadru započelo ponavljanje tog sudskog postupka pred izmjenjenim Sudskim vijećem kojim sada predsjeda Dijana Grancarić.

Čulina se tereti da je u više navrata sudjelovao u prebacivanju paketa heroina s jednog mjesta na drugo, radi dilanja na zadarskom narkotržištu, a Jović se prema optužnici zadarskog tužiteljstva tereti da je zajedno s Čulinom sudjelovao u prebacivanju droge, a kako se moglo čuti na jučerašnjoj raspravi riječ je o oko 500 grama heroina.

Ponovio svoju obranu

Jović je zapravo i u svojoj jučerašnjoj obrani ponovio uglavnom isto ono što je rekao policajcima, istražnom sucu, ali i na glavnoj raspravi tijekom prošlog suđenja. Ponovio je kako je lažno teretio Antu Čulinu samo kako bi se izvukao jer ne bi mogao podnijeti boravak iza rešetaka.

- Mene je toga dana policija presrela nasred ceste, 50-tak metara od kuće dok sam šetao psa. Samo su mi stavili lisice na ruke i priveli me u postaju.Smjestili su me u ćeliju u kojo sam proveo dva sata, a onda su me odveli na ispitivanje. Sugerirano mi je da teretim neke osobe, pa da ću ići kući. Policajci su spominjali više imena, ali ja nisam poznavao te osobe. Ne sjećam se jesu li pri tom spomenuli ime Ante Čuline. Tek nakon pet, šest sati bio sam priveden istražnom sucu, a nakon prethodnog dogovora policije i istražnog suca- rekao je u svoju obranu Jović. Na pitanje sutkinje Grancarić zašto je onda teretio Čulinu, Jović je odgovorio kako je u vrijeme dok su policajci obavljali pretragu njegova doma, vidio Čulinu kako mopedom prolazi kraj njegove kuće te mu je jednostavno on pao napamet.

- Da je u tom trenutku prošao bilo tko drugi, ja bih rekao tog drugog. U tom sam trenutku bio u šoku i bio sam spreman reći i potpisati bilo što samo da me puste na slobodu. Ime osobe koja me je doista nazvala ne želim ni sada reći jer je iz obitelji- ponovio je Jović.
Sjetio se razgovora s policajcima

Iako je u više navrata tvrdio kako se ne može sjetiti jesu li mu policajci pri ispitivanju spominjali i ime Ante Čuline kako bi ga teretio, Jović se jučer sjetio.

-Sad sam se sjetio da je najvjerojatnije spomenuto njegovo ime, a jedan od policajaca je rekao: "Reci njega,dečki će ga od gušta ići uhapsiti". Izjavom koju sam i ovjerio kod javnog bilježnika te proslijedio istražnom sucu želio sam reći da Ante Čulina nije ta osoba koja me nazvala i rekla da prebacim paket - pojasnio je Jović.

Sutkinja Grancarić ga je potom upitala zašto je istražnom sucu rekao da je drogu prebacivao četiri puta, a više je puta poslije tvrdio kako je to učinio samo jednom, Jović je naglasio kako mu je istražni sudac tada rekao kako mu to nije dovoljno da ga pusti na slobodu te da mu "mora dati više toga".

Što se pak tiče Ante Čuline on je jučer u cjelosti ostao kod svojeg alibija da je u to vrijeme bio s prijateljem i rođakom " na ribama", da Jovića zna samo iz viđenja jer stanuju u istom kvartu te da mu ni danas nije jasno zašto Jović laže i zašto je on uopće na optuženičkoj klupi.

Suđenje je potom odgođeno za sredinu sljedećeg mjeseca jer je Sudsko vijeće odlučilo da se u ulozi svjedoka ispitaju policajci PU zadarske kako bi se utvrdilo je li netko od policajaca Joviću sugerirao da tereti Antu Čulinu.