BEOGRAD - Na beogradskom dijelu suđenja za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, kazao je kako je dvojac stradao zbog događaja u Hrvatskoj.

Jocić je ubojstvo Pukanića i Franjića povezao s Hypo Alpe Adria bankom. "Ako počnem i ovdje o tome pričati, tome neće biti kraja", kazao je Jocić te dodao kako će u Austriji svjedočiti u slučaju Hypo banke. Joca Amsterdam tvrdi i kako je za to svjedočenje već dobio i poziv.

"Stjepan Mesić i Ivo Sanader osnivaju stranku"

U vezi s tim je Jocić beogradskom sudskom vijeću predložio da provjeri vlasništvo u Pukanićevoj medijskoj tvrtki. Prvooptuženi tvrdi da je Hypo banka tvrtku kupila od Pukanića.

Zanimljivo je i da se Jocić u svome svjedočenju dotaknuo i aktualnih političkih događaja u Hrvatskoj te kaže kako bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i Ivo Sanader osnivaju stranku, a njihov pomagač je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Prije Jocićeva svjedočenja, sa svojima je završilo petero optuženih na zagrebačkom suđenju za ubojstvo Pukanića i Franjića.