Vlasnik i urednik televizije TNT iz Bele Crkve Stefan Cvetković, koji će yugom u bojama srpske zastave putovati duž hrvatske obale kako bi pokazao kako su Srbi dobrodošli u Hrvatsku, u svoj neobični pothvat kreće između 29. rujna i 3. listopada. Cvetković kreće iz Crne Gore, odakle će se zaputiti preko Dubrovnika, Malog Stona, Makarske, Biograda, Paga i Rijeke do Umaga.

- U yugu, na kojem će stajati natpis "Ja sam auto iz Srbije, ali nisam ništa kriv, vozi me čovek, a ne Srbin ili Hrvat", bit ću sam. Stajat ću u gradovima, popiti kavu i razgovarati s ljudima, a sve što se bude događalo, moći će se pratiti preko web-stranice na kojoj će biti 24-satni on-line prijenos - kazao nam je uzbuđeni Cvetković, kojemu je, kako kaže, i nekoliko nacionalnih televizijskih kuća ponudilo da snimi reality show.

Na pitanje što ga je motiviralo na avanturu hrvatskom obalom, Cvetković odgovara:

- Jedan od motiva su divni ljudi iz Hrvatske, pa i Jadranka Kosor koja me iznenadila jednostavnošću i spontanošću. Želim ljudima poručiti da neke stvari nigdje nisu dopuštene, pa ni u Hrvatskoj i Srbiji. Nije mi namjera provocirati, nego pokazati kako sam kod vas dobro primljen i kako je u Hrvatskoj svatko siguran.

Cvetković, poznat po tome što se borio protiv Miloševićeva režima i priznao Kosovo, u Srbiju će se vratiti drugim vozilom koje će na sebi imati hrvatsku šahovnicu.

- Nadam se da neću imati problema na putovanju. Bez obzira na sva upozorenja, dobronamjerna i zlonamjerna, ne odustajem - kaže Cvetković, još se jednom osvrnuvši na motive putovanja:

- I danas se sjećam da sam plakao kada sam vidio Dubrovnik u vatri, ne zato što je on hrvatski ili srpski, nego zato što je to povijesna vrijednost kojom se svatko mora ponositi. Hrvatsko je društvo prije 30-ak godina Nijemce smatralo agresorima, a danas su Nijemci dobrodošli u Hrvatsku. To će se dogoditi i s našim dvjema zemljama - zaključio je Cvetković.

Razbili mu auto u Cavtatu

Cvetkoviću je prošlog ljeta ispred hotela u Cavtatu bio oštećen automobil.
- Policija je odmah izišla na teren, bila vrlo ljubazna i sugerirala kako bi bilo dobro da auto sklonim na neko drugo mjesto - kazao je Cvetković, te dodao kako ih je poslušao otišavši u Dubrovnik gdje su mu zatim izbušili sve četiri gume.