ZAGREB- Ugledao sam čovjeka u uniformi, zaštitara kako kleči s prislonjenim pištoljem na sljepoočnici i razgovora s policajcima koji su bili na metar, dva od njega. Kad sam napravio korak ili dva, čuo se pucanj. Okrenuo sam se i vidio čovjeka kako pada. Bio je uglavnom nepomičan iako se povremeno trzao i još pokazivao znakove života - ispričao nam je vidno šokirani očevidac koji je svjedočio samoubojstvu koje je počinio zaštitar Sokol Marića (56) pucajući si pištoljem u glavu u prometnoj Savskoj ulici u 13 sati na travi pokraj pločnika ispred šokiranih brojnih očevidaca koji su ostali zatečeni dramom koja se odvijala pred njima.

Zaštitar je u Fininu kombiju na pločniku počinio, kako doznajemo, beznačajnu prometnu nesreću. Izlazio je s parkirališta i okrznuo automobile te solarij nedaleko od poznatog restorana Mex kantine. Zaposlenici u radnjama ispred kojih se prometna nesreća dogodila pozvali su policiju koja je ubrzo došla.

Molio sklopljenih ruku

Navodno, rekli su nam okupljeni šokirani očevici, napuhao je 1.10 promila alkohola, a kada su mu policijski djelatnici pokušali oduzeti vozačku dozvolu, teško je to prihvatio.

- Nemojte, nemojte, to mi je posao! - vikao je.

Međutim, policajci su bili neumoljivi u izvršavanju svoje dužnosti, te su, u situaciji s kojom se svakodnevno susreću, inzistirali da djelatnik preda vozačku dozvolu. U jednom trenutku u očaju djelatnik je kleknuo i sklopljenih ruku počeo moliti policajce udaljene metar, dva od njega da ga poštede.

U drami koja se zatim događala pred šokiranim policajcima i brojnim očevicima, zaštitar je, klečući na zemlji izvadio pištolj, prislonio ga na glavu i pucao. Policajci su ga uzalud pokušali odgovoriti. Ubrzo je došla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu Sestara milosrdnica gdje je oko 16.30 sati podlegao ozljedama.