ZADAR- Još jedno zapaljenje plovila dogodilo se u zadarskom akvatoriju: poslijepodne je kod otoka Premuda posada Jadrolinijinog broda Bartol Kašić, na liniji za Mali Lošinj, pomogla u gašenju gliser, dužine 12 metara. Članove posade prebačeni su na druge jahte nakon što su skočili u more po izbijanju požara. U gašenju glisera sudjelovao je DVD Premuda i Silba, te rekli su nam u operativnom centru Vatrogasne postrojbe Zadar. Profesionalni vatrogasci iz Zadra uputili su se svojim brodom na mjesto događaja.


U policijskom operativnom centru u o tom događaju zaprimili su u 14,48 i također uputili svoj brod s posadom na mjesto događaja.

Brod je u potpunosti izgorio, a prema informacijama iz VJZ od 16 sati, potrebno je poduzeti mjere opreza da ne dođe do zagađenja mora, odnosno drugog požara.

Požar je u zahvaljujući zadarskim vatrogascima u potpunosti ugašen u 18,20 sati, navodi se u priopćenju iz VJZ. Gornji dio broda u potpunosti je izgorio. Tvrdi se kako nema opasnosti od onečišćenja od mora.