Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-jednogodišnjakom sa područja Benkovca utvrđena je osnovana sumnja da je u mjestu Popovići u subotu u 00:05 nasilno ušao u obiteljsku kuću te gurajući i hvatajući za vrat fizički napao 50-četverogodišnjeg vlasnika.

Nkon toga mu je otuđio osobni automobil „Opel agila" i manji novčani iznos čime je počinio kazneno djelo „Razbojništva".

30-jednogodišnjak je uhićen, dok je na raskrižju cesta Bruška-Popovići, na pronađenom osobnom automobilu izvršen očevid u kojem je pronađena ručna bomba i pištoljsko streljivo.

U vozilu je također pronađena veća količina cigareta, suhomesnatih proizvoda i deterdženta, za što je utvrđeno da potječu od počinjenja kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u trgovine „Sonik" u Nadinu te u dva navrata u trgovinu „Maslina" u Karinu Donjem, izvršenih tijekom mjeseca lipnja.

Izvršenom pretragom obiteljske kuće pronađene su četiri ručne bombe i veća količina raznog streljiva te sporogoreći štapin i upaljač.

Zbogočinjenih kaznenih djela „Razbojništva", „Nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari" te „Teške krađe provaljivanjem", 30-jednogodišnjak je jučer priveden Istražnom sucu Županijskog sudu u Zadru gdje mu je nakon saslušanja određen pritvor.