Prema neslužbenim rezultatima sinoć oko 21.45 sati, Rajka Rađenović iz Gračaca iz redova SDSS-a nova je, pored Đanija Bunje (HSP) i Stanka Zrilića (HSLS), treća zamjenica zadarskog župana Stipe Zrilića (HDZ). Dožupanica Rađenović je nastavnica razredne nastave i apsolvent Predškolskog odgoja na Sveučilištu u Zadru, a radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću. Članica je Izvršnog odbora Općinske i Županijske organizacije SDSS-a a, također, i članica županijskog Srpskog narodnog vijeća. Bila je kandidatkinja na listi SDSS-a u IX. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima 2007. godine.

Zamjenici župana protukandidati su bili Branislav Švonja iz DPS-a i nezavisni kandidat Nikola Aleksić. Prema neslužbenim rezultatima od tri županijska vijećnika SDSS imat će dva (Veselko Čakić, Dušan Zelić) a DPS nositelja liste Branislava Švonje najvjerojatnije jednog županijskog vijećnika. Bilo je 18 biračkih mjesta.

Gradonačelnik Benkovca, saborski zastupnik Branko Kutija (HDZ) u Gradskoj upravi osim zamjenika Mirka Erstića (HDZ) već ovog tjedna po objavi službenih rezultata imat će i zamjenika iz srpske nacionalne manjine, gradskog vijećnika iz redova SDSS-a Milana Ćiritovića, nekadašnjeg vrsnog nogometaša NK Velebita. Ćiritović je sakupio dovoljan broj glasova da pobjedi Bogdana Mimića (DPS) i nezavisne Jovana Bojanića i Stevana Drču.

Ćiritović je na jedina dva biračka mjesta u Gradu Benkovcu (Smilčić, Benkovac) osvojio 310 glasova, nezavisni Bojanić 142, Mimić iz DPS-a 55 i nezavisni Drča 34 glasova. Na području Benkovca pravo glasa ima čak 4.869 Srba a s nevažećim listićima glasovalo je tek oko 589 birača ili 11,9 posto Srba s pravom glasa.

U benkovačko Vijeće koje broji 15 vijećnika trebao bi ući i četvrti predstavnik Srba Mirko Ivaniš iz SDSS-ove liste, međutim Vijeće svojim odlukama o promijeni Statuta tu mogućnost zasad sasvim odbacilo.

Pored zamjenika Marka Bobanovića (HDZ) polački načelnik Viktor Prtenjača (HDZ) odsad ima i drugog zamjenika, Ljubomira Tintora (SDSS) koji je na jučerašnjim izborima za polačkog donačelnika pobijedio nezavisnog kandidata Milorada Maričića kojeg je podržavao DPS. Na izbore je od 387 birača izašlo 105, odnosno čak 27,1 posto birača srpske nacionalne manjine, što je za jučerašnje izbore respektabilno.

Zemunički načelnik Josip Marušić iz HDZ-a osim svog stranačkog zamjenika Šime Vickovića odsad će imati još jednog svog zamjenika, Srbina iz Smokovića Dragana Daničića (SDSS). Štoviše, u Zemuniku su 11. srpnja prijevremeni izbori za novo Vijeće koje će uz dva predstavnika srpske nacionalne manjine umjesto dosadašnjih 11 najvjerojatnije brojiti 13 vijećnik.a

Predstavnik srpske manjine u Vijeću Općini Stankovci je jedini kandidat Radovan Mandić (SDDS).