Ana, Marijana, Zlatko, Antonio i ostali njihovi prijatelji "sedmaši" velikogoričke OŠ Juraj Habdelić oko sedam sati zauzeli su sjedala u autobusu. Mahnuli su roditeljima koji su ih ispraćali na njihovom putu za hotel Bolero u Biogradu na Moru gdje su se do nedjelje trebali odmarati razgledavajući gradske znamenitosti te učiti u prirodi u NP Krka. Cesta je bila mokra, kiša je propadavala, no nitko nije trebao brinuti za sigurnost jer ih je po ravnoj i niti malo opasnoj dionici autoceste Zagreb-Karlovac vozio iskusni 61-godišnji vozač.

Djeca su razgovarala, slušala glazbu, kartala i zabavlja se sve do dvjestotinjak metara prije čvorišta Karlovac i sve do 7.50 sati. Njihovom vozaču tada je vjerojatno pozlilo. Policija će kasnije utvrditi da nije bio pijan, nije bolovao od težih bolesti i vozio je po ograničenjima. No, iznenada je klonuo glavom na volan i autobus je započeo s nevjerojatnom stravičnom nekontroliranom vožnjom.


Probio je zaštitnu ogradu koja dijeli kolničke trake, potom je prešao preko obje prometne, te zaustavne trake u pravcu Zagreba, da bi potom probio i drugu bankinu i sletio s trometarskog nadvožnjaka. Vozač Citrona Riječkih registracijskih oznaka nekakao je izbjegao sudar u traci prema Rijeci, dok vozač dostavnog vozila bijele boje samo čudom nije udario u vozilo.

Dok je veliko vozilo lomilo zaštitne ograde, koje su putem otkidale dijelove vozila, autobusom se lomio dječji krik.

Maleni i prestrašeni putnici vidjeli su "stričeka vozača koji je odjednom pao u nesvjest nakon čega ih je počelo nositi po cesti". Vidio je to i Zlatko, kao i svoju prijateljicu koju je udarac odbacio nekoliko metara. Milan Silić, turistički pratitelj Euroturista potvrđuje da se vozač iznenada gotovo srušio. Vozač djeci nije trebao otvarati vrata, jer su otpala na nekoj od traka autoceste kod Karlovca. Mališani su počeli iskakati van razbijenih noseva s natučenjima na cijelom tijelu, bolovima kralježnice i vrata.

Ukupno 42 ozlijeđenih, od toga njih troje s težim ozljedama epilog su nesreće. Nitko, na sreću, nije u životnoj opasnosti.
- Nemojte me ništa pitati. Hvala dragom Bogu da nitko nije teže stradao, procijedio je šokirani vozač držaći se za bankinu i krvava čela gledajući prema jarku u kojem je završio njegov autobus. Odmah nakon nesreće javio se svojoj šefici u agenciju te je obavijestio što se dogodilo.

 

- Zadnje čega se on sjeća je da mu je pozlilo. Osvijestio se nakon što se nesreća dogodila i prava je sreća da se nije dogodila veća tragedija. Vozač koji je jutros vozio djecu na izlet u Biograd već duže vrijeme vozi za nas i nikada nije bilo nikakvih incidenata, niti se on žalio na zdravstvene tegobe - rekla nam je Mirjana Vincek iz agencije Euroturist čiji je autobus prevozio djecu.

Odmah po dojavi na mjesto događaja počele su dolaziti sve interventne službe, HMP, policija, vatrogasci, ne samo dežurno osoblje, već su tamo bili i svi njihovi načelnici, odnosno zapovjednici.

Dok je trajala evakuacija ozlijeđenih u karlovačku bolnicu, ali i neozlijeđene djece koja su smještana u prostorije PU karlovačke polako su počeli pristizati i njihovi roditelji iz pravca Zagreba.

Vidno šokirani neki od njih parkirali su automobile na zaustavnoj traci pravca prema Rijeci te pretrčavali cestu ne bi li što prije doznali što se dogodilo.
- Vozača treba odmah u zatvor, što radi još ovdje - moglo se čuti od nekoliko uznemirenh roditelja koji u tim trenucima još nisu mogli znati što se događa.

Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić obećao im je da će dati sve od sebe da djeca budu zbrinuta. Čak su i neki policijski službenici roditelje prevozili do karlovačke bolnice. Policijski helikopter u nekoliko je navrata nadletio mjesto nesreće i zasigurno bio bi spreman da se pokazala potreba za hitnom intervencijom. Iako je sve ličilo na kaos koji se može vidjeti samo na filmu, sve interventne službe doista su odreagirale vrlo brzo i kooperativno, isto kao i osoblje karlovačke bolnice koje je male pacijente obrađivolo i odmah otpremalo u bolničke sobe.