ZADAR - Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u Ždrelcu na otoku Pašmanu zadarska je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 54-godišnjeg vozača teretnog vozila marke iveco.

U frontalnom sudaru koji se dogodio u petak oko 15.30 sati poginula je 44-godišnja liječnica Marina Mađerić koja je radila u ambulanti u Neviđanima. Očevid na mjestu stravične nesreće obavila je zadarska policija i istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina, nakon čega je utvrđeno da prometnu nesreću skrivio vozač iveca i to zbog neprilagođene brzine stanju kolnika.

On se, naime, kretao iz pravca Tkona prema Preku kada je u Malom Ždrelcu zbog neprilagođene brzine u laganom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotni kolnički trak te se frontalno sudario s renaultom 5 koji mu je dolazio u susret, a kojim je upravljala 44-godišnja liječnica. Od siline udarca žena je na mjestu preminula, dok je vozač iveca, koji nije bio pod utjecajem alkohola, zadobio teške tjelesne ozljede nakon čega je prevezen u zadarsku Opću bolnicu.

Liječnica Mađerić osma je od početka ove godine koja je život izgubila u prometu na zadarskom području, a druga na otoku Pašmanu. Sredinom siječnja tamo je život izgubila i 60-godišnja liječnica Vera Kraljić koja je kao pješak nastradala, također, pod kotačima teretnog vozila.