ZADAR - Oko tridesetak hrvatskih branitelja okupljenih u jubilarnu 10. karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske" stigla je u srijedu poslijepodne do Zadra gdje je održan prigodan susret s policajcima iz Prve policijske postaje na Poluotoku.

Karavanu su dočekali šef smjene Šime Bilaver i policijski službenik za prevenciju Mario Brzoja koji su u kratkom razgovoru upoznali članove karavane o svom ratnom putu u Domovinskom ratu.

- Iako smo danas svjedoci marginalizacije svih koji su doprinijeli stvaranju hrvatske države, ne smijemo dopustiti da se zaborave svi oni koji su dali žrtvu za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

Hrvatska policija je učinila iznimno djelo tijekom rata i zbog toga joj treba odati istinsko priznanje, a mi smo tu da podsjetimo i još jednom zahvalimo što je bila prva kad je trebalo, kazao je Mladen Pavković, organizator karavane i predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domomovinskog rata Podravke, dodavši da je tijekom rata poginulo 734 policajaca, 3600 ih je ranjeno, a 34 se vode kao nestala.

Karavana "Da se ne zaboravi" ima visoko pokroviteljstvo premijerke Jadranke Kosor, a od 26. do 29. svibnja obići će policijske postaje 50-ak hrvatskih gradova.

Uz branitelje Podravke u karavani dugoj 2500 kliometara sudjeluju i branitelji Ina-naftaplina, a od grada do grada voze se u osobnim automobilima okićenim hrvatskim zastavama. Karavana završava u subotu, kao i svake godine, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.