WOLVERHAMPTON -Novopečena majka ostala je u šoku kada je patronažna sestra njenoj djevojčici odsjekla prst prilikom rezanja pupčane vrpce. Prestravljena Jasvir Kainth ističe kako nije znala hoće li njena mala Ishika preživjeti jer je izgubila mnogo krvi.

Novorođenče je hitno prebačeno iz rodilišta u Wolverhampton u Velikoj Britaniji u drugu bolnicu gdje je joj prst prišiven. Ishika, rođena prošli petak, sada će prvih nekoliko tjedana svog života morati nositi ogroman povoj na svojoj lijevoj ruci.

- Patronažna je sestra koristila vrlo oštre škare, za koje smo vjerovali kako su pogrešna oprema, kako bi prerezala pupčanu vrpcu. Prilikom rezanja zahvatila je i prstić moje djevojčice, a da nije ni vidjela. Kada joj je moj suprug rekao da je prerezala prst ona mu je odgovorila 'Ne, nisam!'. Tek nakon što je Ishika počela jako krvariti sestra je priznala što je učinila - ispričala je 28-godišnja majka koja je četiri sata bila u trudovima.

Malena je djevojčica završila u dječjoj bolnici u Birminghamu gdje joj je prišiven prst.

- Nakon što je sestra prerezala prst nestala je bila na 30 sekundi što je sasvim nerazumljivo za situaciju u kojoj novorođenče obilno krvari. Navodno je ima više od 22 godine iskustva - objašnjava otac, 36-godišnji Parminder.

Iz wolverhamptonske bolnice Crvenog križa ističu kako je istraga u tijeku.

- Možemo potvrditi kako je došlo do incidenta koji se nalazi pod detaljnom istragom. Rezultati će biti predani nadzornom odboru, ali i obitelji - zaključio je glasnogovornik