ZADAR- Policija je jučer poslijepodne uhvatila dvojicu od četvorice koja je iza dva sata poslije ponoći napala dvoje djelatnika fast-fooda Medo na Autobusnom kolodvoru i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Protiv 21-godišnjeg I.M. i 22-godišnjeg S.A. podnesene su kaznene prijave za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju i nasilničko ponašanje te će policija obojicu tijekom dana privesti istražnom županijskom sucu.
Obojica već imaju poveći dosje u policiji za krađe, provale, remećenje javnog reda i mira, itd. Policiji je otprije poznata i dvojica preostalih muškaraca koji su napali osoblje Mede te se za njima traga.
Jučer je ujutro bila privedena jedan osoba za koju se , međutim, ispostavilo kako je bila u lokalu u vrijeme napada, ali nije sudjelovala u nasilništvu koje je za sad bez povoda.
Podsjećamo kako su dežurni policajci po dojavi u Medi zatekli 22-godišnjaka i 19 - godišnjaka s vidnim ozljedama.
Do napada je došlo nakon što je četvorka odbila platiti račun jer im nije bio isporučen. Mada su konobari, s kojima se poznaju otprije, htjeli ih počastiti i pićem, četvorka je otišla, očito, u namjeri da se obračuna. Ubrzo su ih dočekali na parkiralištu gdje su konobare verbalno i fizički napali. Iako su 22-godišnjak i 19-godišnjak pobjegli do terase fast fooda, četvorka ih je nastavila fizički napadati, nakon čega su razbili i jednu sjedalicu, stol i staklo na ulaznim vratima, a zatim i staklo na susjednom ugostiteljskom objektu. Tek su se tada udaljili.