ZADAR - Zadarska podružnica Demokratske stranke umirovljenika na današnjem je Gradskom vijeću pozvala sve stranke da se okupe u zajedničkoj borbi za što kvalitetnijim pozicioniranjem Zadra u budućem administrativnom ustroju Hrvatske.

- U Splitu su locirani pošta, inspekcije, vodovod, a Zadar ima sve preduvjete da bude administrativno središte Dalmacije, rekao je Josip Vlahović u ime svoje stranke.

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić načelno je prihvatio inicijativu pri čemu je naglasio kako se Zadar ne smije zaobići u budućem ustroju, no isto tako se založio za smanjenje tenzija.

- Trebamo se dobro pripremiti. Iz političkih razloga ne bi bilo dobro da smo centar Dalmacije. Naša regija je nešto sasvim drugo. Stoga, budimo pametni, ne licitirajmo, ne zamjerajmo se drugima već branimo ono što jesmo. Ne vidim preveliku opasnost. Ako se naše sveučilište razvija nitko nam ne može uzeti status sveučilišnog grada, ako se razvija zadarsko zdravstvo, nitko nam ne može uzeti status zdravstvenog centra... Mislim da se Zadar u posljednje vrijeme sam, bez neke administrativne odluke pozicionirao kao važno regionalno središte, poručio je gradonačelnik složivši se kako Trgovački sud u svakom slučaju mora ostati u Zadru. .